Лайм

Як закрити на зиму кабачки з кетчупом чилі: простий рецепт без стерилізації

Зробіть кілька банок такої закуски

Літо для багатьох господинь - гаряча пора, адже потрібно встигнути засолити огірки та закрити різноманітні салати на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі у холодну пору року. Тому якщо ви вже закрили кабачкову ікру, радимо також зробити кабачки з кетчупом чилі. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), болгарський перець (1 шт.), перець (5 шт.), лавровий лист (2 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (1 склянка), кетчуп чилі (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), цукор (0,25 склянки), оцет (0,25 склянки).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такої закуски краще взяти молоді кабачки – їх не потрібно очищати від шкірки та насіння. Промиваємо у проточній воді та нарізаємо довільними шматочками.

Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Нарізаємо тонкими смужками.

Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води та включаємо найбільшу потужність. Другий варіант - у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду.

Якщо це великі банки, їх краще стерилізувати на решітці у духовці. Ставимо в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, вмикаємо температуру 100°С і нагріваємо поступово. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо декілька хвилин.

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю та лавровий лист. Потім – кабачки із болгарським перцем. У чайнику кип'ятимо воду та заливаємо нею овочі у банках. Чекаємо, поки вода охолоне, потім зливаємо її, причому бажано користуватися ситом, щоб спеції не випали з банки. Кип'ятимо воду знову, заливаємо овочі, чекаємо, доки вода охолоне. Зливаємо її та проробляємо процедуру втретє.

Варимо маринад: для цього зливаємо воду з банок у каструлю, знову кип'ятимо, додаємо в неї сіль, цукор, кетчуп чилі та насамкінець оцет. Доводимо все до кипіння і знімаємо з плити.

Заливаємо овочі в банках маринадом, що кипить, і закручуємо (закочуємо) стерильними кришками. Перевертаємо догори дном банки, обгортаємо їх махровими рушниками або ковдрою і в такому вигляді залишаємо приблизно на добу. Потім перевертаємо та прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям