За нинішніх умов мільйони українських господарок навряд чи можуть викроїти час на приготування складних тортів та десертів. На щастя, є перевірені рецепти, які допоможуть швидко та з мінімальними витратами приготувати смачне частування до чаю. Якщо ви вже спробували вологий шоколадний бісквіт на окропі, пропонуємо ще більше спростити завдання. Для цього високого та пишного бісквіту у мультиварці потрібно мінімум інгредієнтів.
Інгредієнти: 5 яєць, 180 г цукру, 140 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, щіпка солі.
Приготування:
Яйця розбити, відокремивши жовтки від білків. У глибокій мисці білки збити зі щіпкою солі до утворення легкої піни, після чого по одній ложці додаємо цукор, не перестаючи збивати. Готова маса повинна вийти густою та пишною, кремоподібною.
По одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати яєчну суміш. Наприкінці вводимо просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішуємо лопаткою і трохи збиваємо міксером на невеликій швидкості, щоб білкова піна не осіла.
Дно чаші мультиварки застеляємо пергаментом, а стінки змащуємо олією. Перекладаємо в чашу готове тісто і вмикаємо режим "Випічка" на 80 хвилин. Перевірити готовність бісквіту з 5 яєць можна за допомогою зубочистки – якщо вийде чистою та сухою, значить він готовий.
Готовий бісквіт буде повітряним та пружним. Охолодіть його на решітці, після чого посипте цукровою пудрою та свіжими ягодами.
- Читайте також, як зробити в мікрохвильовій печі швидкий банановий кекс.
- Раніше ми ділилися рецептом найшвидшого та лінивого Наполеона - його роблять із печива без випічки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.