Лайм

Як приготувати в мультиварці смачний бісквіт із 5 яєць: простий рецепт до чаю

Для цієї страви потрібно зовсім небагато інгредієнтів

За нинішніх умов мільйони українських господарок навряд чи можуть викроїти час на приготування складних тортів та десертів. На щастя, є перевірені рецепти, які допоможуть швидко та з мінімальними витратами приготувати смачне частування до чаю. Якщо ви вже спробували вологий шоколадний бісквіт на окропі, пропонуємо ще більше спростити завдання. Для цього високого та пишного бісквіту у мультиварці потрібно мінімум інгредієнтів.

Інгредієнти: 5 яєць, 180 г цукру, 140 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, щіпка солі.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яйця розбити, відокремивши жовтки від білків. У глибокій мисці білки збити зі щіпкою солі до утворення легкої піни, після чого по одній ложці додаємо цукор, не перестаючи збивати. Готова маса повинна вийти густою та пишною, кремоподібною.

По одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати яєчну суміш. Наприкінці вводимо просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішуємо лопаткою і трохи збиваємо міксером на невеликій швидкості, щоб білкова піна не осіла.

Дно чаші мультиварки застеляємо пергаментом, а стінки змащуємо олією. Перекладаємо в чашу готове тісто і вмикаємо режим "Випічка" на 80 хвилин. Перевірити готовність бісквіту з 5 яєць можна за допомогою зубочистки – якщо вийде чистою та сухою, значить він готовий.

Готовий бісквіт буде повітряним та пружним. Охолодіть його на решітці, після чого посипте цукровою пудрою та свіжими ягодами.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні