Відварена молода картопелька – головна страва літа. Однак молоду картоплю можна не лише відварювати, а й запікати. Наприклад, дольками з травами або цілу з часником. Аромат цієї страви зведе з розуму ваших домочадців і вони неодмінно попросять добавки. Готувати таку картоплю дуже просто, а інгредієнти знайдуться у кожному домі чи городі.
Інгредієнти: молода картопля маленького розміру (1 кг), олія (4-5 ст.л.), солодка паприка (1,5 ч.л.), сушений часник (1,5 ч.л.), сіль, перець (за смаком), вершкове масло (30 г), часник (2-3 зубчики), кріп.
Приготування:
Картоплю добре промийте і просушіть паперовим рушником. Чистити не потрібно.
Приготуйте заправку. У мисці змішайте олію, паприку сушений часник, сіль та перець. Полийте цією сумішшю підготовлену картоплю і залиште на 10-15 хвилин.
Деко застеліть пергаментним папером і викладіть картоплю. Відправте в духовку і випікайте при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.
Для соусу змішайте розтоплене вершкове масло, пропущений через прес часник і подрібнений кріп. Полийте цим соусом готову картоплю і подавайте до столу.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше ми розповідали, як чистити і скільки варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смаку.
- Читайте також, як смачно приготувати молоду картоплю зі сметаною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.