Лайм

Як чистити та скільки варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смак

Зробити таку страву на обід зовсім не важко

На початку літа потрібно встигнути насолодитися ягодами, фруктами та овочами. Багато страв можна приготувати з молодою картоплею - її запікають з травами або ж варять і посипають зеленню. theLime вирішив докладніше розповісти, як її правильно чистити і що з неї приготувати на обід.

Як почистити молоду картоплю?

    1. Потерти металевою губкою чи щіткою.

    2. Зішкребти шкірку ножем.

    3. Можна спочатку помістити її у дуже гарячу воду, а потім перемістити у крижану. Після цього шкірка відійде сама.

    4. У поліетиленовий пакет насипати велику сіль, покласти вимиту молоду картоплю. Добре потерти, а потім промити бульби під струменем холодної води.

    5. Покласти картоплю в металеву сітку для яєць і протягом декількох хвилин швидко повертати її під струменем води у різні боки.

Інгредієнти: молода картопля (700 г), петрушка, кріп, зелена цибуля, часник (2 зубки), рослиина олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Молоду картоплю очищаємо будь-яким способом та споліскуємо у проточній воді. За бажанням – нарізаємо навпіл або на четвертинки, якщо картопля невелика – залишаємо цілою. Викладаємо її в каструлю, заливаємо холодною відфільтрованою водою.

Порада: Очищати картоплю краще в рукавичках, тому що вона може пофарбувати шкіру рук у коричневий відтінок.

Чекаємо, поки вода закипить, солимо і варимо 20-25 хвилин після цього.

Порада: Перевірити готовність можна проткнувши картоплю виделкою або ножем.

Усю зелень і зелену цибулю промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

З готової картоплі зливаємо воду, додаємо шматочок вершкового масла або поливаємо рослинною олією. Додаємо нарізану зелень, часник і кілька разів струшуємо каструлю, щоб усі інгредієнти поступово перемішалися.

Подаємо молоду картоплю з будь-яким салатом, а також м'ясом чи рибою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні