Лайм

Як смачно приготувати молоду картоплю зі сметаною: простий рецепт

У багатьох ця страва асоціюється з початком літа

Літо – час сімейних посиденьок. І якщо на вихідних ви плануєте зібратися з найближчими родичами, можна запекти картоплю по-селянськи з гірчицею і часником або ж приготувати молоду зі сметаною та зеленню. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: молода картопля (1 кг), сметана (100 г), вершкове масло (70 г), зелень кропу (1 пучок), сіль, чорний мелений перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Молоду картоплю ретельно промиваємо у проточній воді та ножем зішкрібаємо шкірку. Потім знову споліскуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, солимо і варимо на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин.

Зелень кропу промиваємо під проточною водою, викладаємо на 5 хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно рубаємо ножем.

Коли картопля звариться, зливаємо з неї воду, додаємо нарізаний кріп, вершкове масло та сметану. Перемішуємо ложкою або накриваємо кришкою і струшуємо каструлю кілька разів, щоб усі інгредієнти поступово перемішалися.

За бажанням можна додати часник – для цього очищаємо його від лушпиння та пропускаємо через прес, а також досолюємо або перчимо картоплю.

Залишаємо молоду картоплю із зеленню та сметаною на 2-3 хвилини під кришкою, потім подаємо до столу з будь-яким салатом, м'ясною або рибною стравою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Амур готує стріли: ці три знаки Зодіаку у липні закрутять бурхливий роман

Астрологи склали гороскоп на липень 2024 року і назвали знаки Зодіаку, які чекає кохання і бурхливий роман

Огірків виросте в рази більше: секрети правильного поливу

Як правильно поливати огірки, щоб збільшити урожай і продовжити термін плодоношення - поради городника

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням