Коли ми думаємо про те, що приготувати з кабачків на зиму, то відразу на думку спадає кабачкова ікра. Класичним рецептом ми ділилися раніше, а зараз розповімо, як закрити овочеву закуску з майонезом. Цей додатковий інгредієнт зробить текстуру страви ніжнішою та кремовішою, а смак м'яким та вершковим.
Як приготувати ікру із кабачків з майонезом на зиму
Інгредієнти: кабачки (3 кг), цибуля ріпчаста (0,5 кг), олія (150 мл), томатна паста (200 г), майонез (150 г), цукор (1/2 склянки), сіль та перець (за смаком).
Приготування:
Кабачки або цукіні добре промийте під проточною водою, просушіть та очистіть від шкірки. Якщо є велике насіння - видаліть його. Наріжте зручними за розміром шматочками.
Викладіть в каструлю, що підходить для тушкування овочів, і відразу влийте олію. Поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння і протушкуйте.
Цибулю очистіть і наріжте довільними шматочками, відправте до кабачків. Перемішайте і тушкуйте разом до повної готовності овочів.
Потім додайте майонез, томатну пасту, цукор, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте і ще трохи проваріть. Після чого овочеву масу перетворіть на пюре за допомогою занурювального блендера для надання однорідної кремової консистенції.
Гарячу ікру перекладіть по стерилізованими банками і герметично закатайте. Остудіть та поставте в холодне темне місце для зберігання. Взимку використовуйте кабачкову ікру як додаток до м'ясних страв або як самостійну закуску.
- Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кабачків Тещин язик .
- Дізнайтеся також, як приготувати в міру гостру аджику з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.