Лайм

Як закрити на зиму кабачкову ікру з майонезом: простий рецепт

Рецепт для тих, хто любить поекспериментувати на кухні

Коли ми думаємо про те, що приготувати з кабачків на зиму, то відразу на думку спадає кабачкова ікра. Класичним рецептом ми ділилися раніше, а зараз розповімо, як закрити овочеву закуску з майонезом. Цей додатковий інгредієнт зробить текстуру страви ніжнішою та кремовішою, а смак м'яким та вершковим.

Як приготувати ікру із кабачків з майонезом на зиму

Фото: Getty Images

Інгредієнти: кабачки (3 кг), цибуля ріпчаста (0,5 кг), олія (150 мл), томатна паста (200 г), майонез (150 г), цукор (1/2 склянки), сіль та перець (за смаком).

Приготування:

Кабачки або цукіні добре промийте під проточною водою, просушіть та очистіть від шкірки. Якщо є велике насіння - видаліть його. Наріжте зручними за розміром шматочками.

Викладіть в каструлю, що підходить для тушкування овочів, і відразу влийте олію. Поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння і протушкуйте.

Цибулю очистіть і наріжте довільними шматочками, відправте до кабачків. Перемішайте і тушкуйте разом до повної готовності овочів.

Потім додайте майонез, томатну пасту, цукор, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте і ще трохи проваріть. Після чого овочеву масу перетворіть на пюре за допомогою занурювального блендера для надання однорідної кремової консистенції.

Гарячу ікру перекладіть по стерилізованими банками і герметично закатайте. Остудіть та поставте в холодне темне місце для зберігання. Взимку використовуйте кабачкову ікру як додаток до м'ясних страв або як самостійну закуску.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини