Лайм

Як приготувати в міру гостру аджику з кабачків: найвдаліший рецепт на зиму

Поекспериментуйте на дозвіллі з улюбленою закускою

Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли закрити на зиму мариновані огірки з кабачками або побалувати близьких кабачковою ікрою. І якщо ви ще в пошуку рецепту ідеальної аджики, радимо звернути увагу на в міру гостру аджику з кабачків. theLime ділиться покроковою інструкцією, як її зробити.

Інгредієнти: кабачки (5 кг), болгарський перець - за бажанням (1 кг), часник (1 склянка очищених зубчиків), рослинна олія (2 склянки), томатна паста (500 г), оцет 9% (150 мл), червоний мелений перець (1 ст. л.), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої аджики можна взяти будь-які кабачки як молоді, так і не дуже. А до смаку можна додати болгарський перець.

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді, витираємо насухо. Якщо кабачки – старі, знімаємо з них товсту шкіру, а потім розрізаємо та видаляємо насіння. Болгарський перець очищаємо від насіння та білих прожилок.

Кабачки та перець пропускаємо через м'ясорубку. Щоб консистенція аджики була одноріднішою, можна потім перебити овочі занурювальним блендером.

Викладаємо подрібнене овочеве пюре у велику каструлю, додаємо червоний мелений перець (або можна використовувати 1-2 шт. гіркого перцю, який потрібно пропустити через м'ясорубку з кабачками), томатну пасту, рослинну олію, цукор та сіль. Перемішуємо, ставимо на плиту та варимо на слабкому вогні приблизно 1 годину, періодично перемішуючи.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Викладаємо його в невелику миску і додаємо оцет. Коли овочі проваряться годину, додаємо в них часник з оцтом. Перемішуємо та кип'ятимо ще близько 10 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Для аджики найкраще підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно простерилізувати у мікрохвильовій печі. Попередньо миємо їх із содою або рідким миючим засобом, наливаємо в кожну трохи води і ставимо в піч. Включаємо найбільшу потужність і чекаємо приблизно 5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо кілька хвилин.

Розкладаємо гарячу аджику в чисті банки, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном. Укутуємо їх теплою ковдрою або махровими простирадлами. Чекаємо приблизно добу, доки аджика охолоне.

Потім прибираємо в кухонну шафку або будь-яке інше місце – така аджика добре зберігається навіть за кімнатної температури.

Дістаємо апетитну аджику з кабачків взимку та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю