Кабачок – популярний літній овоч, з якого можна зробити різноманітні заготівлі. Якщо вам подобається поєднувати його з помідорами, то наступний рецепт точно для вас. За складом інгредієнтів він чимось нагадує кабачки з кетчупом чилі, але є деякі відмінності. Ця закуска виходить солодкувато-гострою і добре зігріє в зимовий період.
Салат з кабачків Тещин язик: рецепт
Інгредієнти: кабачки (3 кг), морква (3 шт.), солодкий перець (3 шт.), томатна паста (500 г), часник (100 г), перець гострий (1 шт.), цукор (180 г), рослинна олія (200 мл), сіль (2 ст.л.), оцет 9% (180 мл).
Приготування:
В оригінальному рецепті кабачки невеликого розміру нарізають довгими пластинами товщиною 5 мм. Але для зручності овочі можна нарізати іншими способами, наприклад кільцями або кубиками. Смак салату від цього не зміниться. У будь-якому випадку метод нарізки вибирати вам.
Молоді кабачки наріжте, як вам подобається. Моркву натріть на великій тертці. Часник дрібно наріжте або подрібніть у блендері. Солодкий перець наріжте: якщо вирішите кабачки залишати довгими, тоді соломкою, в іншому випадку можна зробити кубики. Гострий перчик дрібно подрібніть.
Підготовлені овочі складіть у каструлю відповідного розміру, додайте цукор, сіль і томатну пасту. Влийте оцет та олію. Перемішайте та залиште на годину, щоб кабачки пустили сік.
Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть близько 40 хвилин, постійно помішуючи. Салат Тещин язик готовий, залишається тільки розкласти його банками.
Перенесіть кабачкову масу в стерилізовану скляну тару та закатайте. Поставте на кришки, укутайте чимось теплим і залиште на добу. Остиглі банки сховайте у темне прохолодне місце до зими.
- Читайте також на theLime, що приготувати з кабачків на зиму, крім ікри.
- Дізнайтесь також, як закрити маріновані огірки на зиму по-польськи .
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.