Лайм

Як приготувати салат з кабачків Тещин язик: рецепт на зиму з томатним соусом

З цієї кількості інгредієнтів виходить 5 л готового салату

Кабачок – популярний літній овоч, з якого можна зробити різноманітні заготівлі. Якщо вам подобається поєднувати його з помідорами, то наступний рецепт точно для вас. За складом інгредієнтів він чимось нагадує кабачки з кетчупом чилі, але є деякі відмінності. Ця закуска виходить солодкувато-гострою і добре зігріє в зимовий період.

Салат з кабачків Тещин язик: рецепт

Інгредієнти: кабачки (3 кг), морква (3 шт.), солодкий перець (3 шт.), томатна паста (500 г), часник (100 г), перець гострий (1 шт.), цукор (180 г), рослинна олія (200 мл), сіль (2 ст.л.), оцет 9% (180 мл).

Фото: Getty Images

Приготування:

В оригінальному рецепті кабачки невеликого розміру нарізають довгими пластинами товщиною 5 мм. Але для зручності овочі можна нарізати іншими способами, наприклад кільцями або кубиками. Смак салату від цього не зміниться. У будь-якому випадку метод нарізки вибирати вам.

Молоді кабачки наріжте, як вам подобається. Моркву натріть на великій тертці. Часник дрібно наріжте або подрібніть у блендері. Солодкий перець наріжте: якщо вирішите кабачки залишати довгими, тоді соломкою, в іншому випадку можна зробити кубики. Гострий перчик дрібно подрібніть.

Підготовлені овочі складіть у каструлю відповідного розміру, додайте цукор, сіль і томатну пасту. Влийте оцет та олію. Перемішайте та залиште на годину, щоб кабачки пустили сік.

Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть близько 40 хвилин, постійно помішуючи. Салат Тещин язик готовий, залишається тільки розкласти його банками.

Перенесіть кабачкову масу в стерилізовану скляну тару та закатайте. Поставте на кришки, укутайте чимось теплим і залиште на добу. Остиглі банки сховайте у темне прохолодне місце до зими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги