Лайм

Як приготувати найпростіше сирне печиво до чаю: рецепт на 1 яйце

Зробити його зовсім нескладно

Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили печиво Американо зі шматочками шоколаду, цього разу побалуйте близьких сирним печивом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: сир (150 г), борошно (125 г), вершкове масло (50 г), яйце (1 шт.), сіль (щіпка), сода (0,25 ч. л.), цукор (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У мисці змішуємо сир, яйце, сіль, розм'якшене масло та 1 ст. л. цукру. Перемішуємо виделкою до однорідності.

Потім просіюємо в сирну масу борошно з содою або розпушувачем. Замішуємо тісто, потім розподіляємо його на 10-11 рівних частин, з кожної руками скачуємо кульку - за розміром вона повинна бути як волоський горіх. Обвалюємо кожне печиво в цукрі, що залишився (2 ст. л.).

Духовку зазделегідь розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього печиво. Випікаємо приблизно 15 хвилин у режимі з конвекцією.

Дістаємо печиво з духовки, чекаємо, поки воно охолоне. Подаємо до столу смачні ласощі з чаєм, компотом або чашкою молока.

Фото: instagram.com/an.lysak

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні