Під час війни чимало господинь намагаються радувати свою родину домашніми десертами з доступних та недорогих продуктів. І якщо ви вже робили затяжне печиво Марія, цього разу приготуйте печиво з арахісом. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло (180 г), цукор (110 г), яйце (1 шт.), борошно (340 г), розпушувач (10 г), сіль (щіпка), обсмажений арахіс (150 г), яйце - для змащування (1 шт.).
Приготування:
Арахіс необхідно заздалегідь очистити та обсмажити на сухій сковороді або в духовці – до гарного коричневого відтінку. Потім чекаємо, доки він охолоне, і подрібнюємо його ножем.
Вершкове масло наперед виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Потім збиваємо його із цукром до пишності. Додаємо до них 1 яйце і продовжуємо збивати.
В іншу миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем і сіллю. Потім в кілька етапів вводимо сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш. Замішуємо тісто - воно має вийти м'яким і не липнути до рук.
Потім розкачуємо тісто в тонкий пласт і за допомогою спеціальних форм вирізаємо печиво. Якщо їх немає – беремо звичайну склянку чи кулінарне кільце невеликого діаметра.
Перекладаємо печиво на деко, вистелене пергаментом, змащуємо яйцем і посипаємо подрібненим арахісом.
Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо в неї деко і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне.
Подаємо апетитне печиво з арахісом до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вівсяне печиво з яблуком.
- Читайте також на theLime, як зробити печиво Американо зі шматочками шоколаду.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.