Лайм

Як приготувати просте та смачне печиво з арахісом: рецепт на вершковому маслі

Зробити його зовсім нескладно

Під час війни чимало господинь намагаються радувати свою родину домашніми десертами з доступних та недорогих продуктів. І якщо ви вже робили затяжне печиво Марія, цього разу приготуйте печиво з арахісом. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: вершкове масло (180 г), цукор (110 г), яйце (1 шт.), борошно (340 г), розпушувач (10 г), сіль (щіпка), обсмажений арахіс (150 г), яйце - для змащування (1 шт.).

Фото: instagram.com/it.is.sweet.here

Приготування:

Арахіс необхідно заздалегідь очистити та обсмажити на сухій сковороді або в духовці – до гарного коричневого відтінку. Потім чекаємо, доки він охолоне, і подрібнюємо його ножем.

Вершкове масло наперед виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Потім збиваємо його із цукром до пишності. Додаємо до них 1 яйце і продовжуємо збивати.

В іншу миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем і сіллю. Потім в кілька етапів вводимо сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш. Замішуємо тісто - воно має вийти м'яким і не липнути до рук.

Потім розкачуємо тісто в тонкий пласт і за допомогою спеціальних форм вирізаємо печиво. Якщо їх немає – беремо звичайну склянку чи кулінарне кільце невеликого діаметра.

Перекладаємо печиво на деко, вистелене пергаментом, змащуємо яйцем і посипаємо подрібненим арахісом.

Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо в неї деко і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне.

Подаємо апетитне печиво з арахісом до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно