Лайм

Як приготувати печиво Американо зі шматочками шоколаду: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю та дітей

Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже пекли домашнє затяжне печиво Марія, цього разу зробіть печиво Американо зі шматочками шоколаду. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: пшеничне борошно (190 г), темний шоколад (100 г), яйця (1 шт.), цукор (80 г), вершкове масло (100 г), сіль (за смаком), ванілін (0,2 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Шоколад, навпаки, до початку приготування відправляємо в морозильну камеру на 15 хвилин, щоб він менше кришився. Потім дістаємо його та подрібнюємо в крихту ножем.

У мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло та цукор. Розтираємо, потім додаємо сюди ж яйце і збиваємо до однорідності.

Борошно з розпушувачем просіюємо через сито, а потім додаємо в масляно-яєчну суміш разом із щіпкою солі та ваніліном. Замішуємо тісто і додаємо в нього шоколадну крихту. Перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася у тісті.

Потім накриваємо тісто і відправляємо його в холодильник на 20 хвилин або в морозильну камеру на 5-10 хвилин.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-190°С. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером.

Виймаємо тісто з холодильника та формуємо руками невеликі кульки – за розміром приблизно як волоський горіх. Потім трохи притискаємо їх долонею і викладаємо на деко.

Ставимо його в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин - до легкої рум'яної скоринки. Важливо не пересушити печиво під час випікання. Дістаємо його з духовки і чекаємо, поки воно охолоне.

Подаємо до столу апетитне печиво Американо зі шматочками шоколаду та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій