Лайм

Як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен: простий рецепт

Спробуйте смак дитинства

Якщо ви вже спробували спекти ароматний віденський штрудель з яблуком та корицею, і прагнете і надалі продовжувати свої кулінарні експерименти, пропонуємо вашій увазі ще один неповторний рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких ніжною французькою випічкою – зробіть домашнє печиво Мадлен.

Мадлен (французькою madeleine) - французьке бісквітне печиво невеликого розміру, яке за формою нагадує морські гребінці. Десерт походить із округу Коммерсі, має великий успіх у Франції і Європі загалом.

Фото: Getty Images

Цікавий факт про цей десерт:

Своєю всесвітньою популярністю "мадленки" зобов'язані роману Марселя Пруста "На Сваннову сторону" (першим у циклі з семи романів "У пошуках утраченого часу"). В одній з найвідоміших сцен світової літератури головний герой занурює печиво до чаю - і на сотні сторінок переноситься в дитинство, з яким у нього навічно асоціюється смак цього печива. Французький письменник Андре Моруа пов'язує це з дитячими автобіографічними спогадами самого автора. У французькій мові вираз "мадленка Пруста" перетворився на метафору, що означає "смак дитинства".

Фото: Getty Images

Отже, щоб приготувати випічку "зі смаком дитинства", візьміть: 60 гр вершкового масла, 60 гр цукру, 1 яйце, 0,5 ч л розпушувача, 20 гр кокосової стружки, цедру лимона, 40 гр борошна, дрібку солі, ванілін. З цієї кількості компонентів у вас вийде 9 штук печива.

Приготування: масло розтопити до кімнатної температури, після чого розтерти його з цукром, додати яйце. Все ретельно перемішати. Додати ванілін, цедру лимона, дрібку солі. Ще раз все добре перемішати. Всипати борошно, кокосову стружку і розпушувач.

Силіконову форму для печива Мадлен змастити вершковим маслом і заповнити тістом. Рекомендується це робити з допомогою кондитерського мішка. Далі десерт випікаємо у духовці при температурі 200 градусів. Час приготування - 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай