Лайм

Як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен: простий рецепт

Спробуйте смак дитинства

Якщо ви вже спробували спекти ароматний віденський штрудель з яблуком та корицею, і прагнете і надалі продовжувати свої кулінарні експерименти, пропонуємо вашій увазі ще один неповторний рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких ніжною французькою випічкою – зробіть домашнє печиво Мадлен.

Мадлен (французькою madeleine) - французьке бісквітне печиво невеликого розміру, яке за формою нагадує морські гребінці. Десерт походить із округу Коммерсі, має великий успіх у Франції і Європі загалом.

Фото: Getty Images

Цікавий факт про цей десерт:

Своєю всесвітньою популярністю "мадленки" зобов'язані роману Марселя Пруста "На Сваннову сторону" (першим у циклі з семи романів "У пошуках утраченого часу"). В одній з найвідоміших сцен світової літератури головний герой занурює печиво до чаю - і на сотні сторінок переноситься в дитинство, з яким у нього навічно асоціюється смак цього печива. Французький письменник Андре Моруа пов'язує це з дитячими автобіографічними спогадами самого автора. У французькій мові вираз "мадленка Пруста" перетворився на метафору, що означає "смак дитинства".

Фото: Getty Images

Отже, щоб приготувати випічку "зі смаком дитинства", візьміть: 60 гр вершкового масла, 60 гр цукру, 1 яйце, 0,5 ч л розпушувача, 20 гр кокосової стружки, цедру лимона, 40 гр борошна, дрібку солі, ванілін. З цієї кількості компонентів у вас вийде 9 штук печива.

Приготування: масло розтопити до кімнатної температури, після чого розтерти його з цукром, додати яйце. Все ретельно перемішати. Додати ванілін, цедру лимона, дрібку солі. Ще раз все добре перемішати. Всипати борошно, кокосову стружку і розпушувач.

Силіконову форму для печива Мадлен змастити вершковим маслом і заповнити тістом. Рекомендується це робити з допомогою кондитерського мішка. Далі десерт випікаємо у духовці при температурі 200 градусів. Час приготування - 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні