Лайм

Як спекти до чаю ароматні яблучні пряники з корицею: простий рецепт

Побалуйте рідних домашньою випічкою

Домашня випічка може стати смачною та корисною альтернативою магазинним солодощам, і далеко не вся вона потребує видатних кулінарних умінь. Серед простих та смачних рецептів – сирні рогалики, пісочне печиво та яблучні пряники, які довго залишаються м'якими та ароматними.

Інгредієнти: 350 г яблук, 350 г борошна, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, 180 г цукру, 1 яйце, сік половини лимона, 1 ч. л. кориці, половина ч.л. солі, 1 ч. л. ванільного цукру.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яблука чистимо від шкірки і тушкуємо на сковороді або в товстостінній каструлі на вершковому маслі, додавши сік лимона і корицю. Коли фрукти стануть м'якими, перебиваємо їх блендером або виделкою до стану пюре.

Яблучне пюре змішуємо з цукром, вбиваємо 1 яйце, додаємо 110 г вершкового масла, 1 чайну ложку ванільного цукру і половину чайної ложки солі. Перемішуємо інгредієнти і всипаємо борошно, попередньо змішане з розпушувачем.

Замішуємо тісто та вологими руками ліпимо з нього невеликі кульки розміром із волоський горіх.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо майбутні пряники на невеликій відстані один від одного. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою: якщо виходить суха та чиста, пряники з яблучного пюре готові.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні