Лайм

Як спекти до чаю ароматний сирний пиріг з абрикосами: простий рецепт

Побалуйте близьких смачною домашньою випічкою

Влітку необхідно отримати максимум корисних вітамінів та мінералів із сезонних фруктів та ягід. І якщо ви вже робили чорничний кекс на сметані або повітряну шарлотку з полуницею, побалуйте близьких ароматним сирним пирогом з абрикосами. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), яйця (2 шт.), кисломолочний сир (180 г), молоко (50 мл), ванільний цукор (10 г), цукор (120 г), борошно (200 г), розпушувач ( 10 г), цукрова пудра (10-15 г), абрикоси (7-10 шт.).

Також знадобиться форма 25х15см.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметра та помістити одну в іншу. У більший за розміром посуд наливаємо воду, у менший викладаємо масло. Ставимо конструкцію на вогонь і чекаємо, поки воно розтане і стане рідким. У мікрохвильовій печі вибираємо режим "Розморозка" і включаємо її 2-3 рази по 10 секунд. Потім чекаємо, поки вершкове масло охолоне при кімнатній температурі.

У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, додаємо в нього цукор і ванільний цукор, яйця, молоко, а також розтоплене масло. Подрібнюємо все в однорідну масу за допомогою блендера.

В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем це необхідно для того, щоб у випічку не потрапили частинки сміття з пакета з борошном, а також наситити її киснем.

Змішуємо сирну масу з просіяним борошном повинно вийти досить густе тісто.

Абрикоси промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, очищаємо від кісточок. Нарізаємо середніми шматочками.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментом. Перекладаємо в неї майже все тісто, залишаючи буквально декілька ложок і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зверху викладаємо нарізані абрикоси, посипані цукром, і тісто, що залишилося.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин, потім дістаємо і чекаємо, поки пиріг охолоне. Згодом присипаємо його цукровою пудрою.

Подаємо апетитний сирний десерт з абрикосами до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї