Під час сезону консервації кожна господиня намагається зробити різноманітні заготівлі. Найпопулярнішим овочом із банки є томати. Якщо ви вже пробували закрити на зиму мариновані помідори в снігу часником, то тепер візьміть на замітку рецепт із цибулею.
Інгредієнти: помідори (5 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), суцвіття кропу, лавровий лист, запашний перець, перець горошком, часник, олія. Для маринаду: вода (3 л), цукор (300 г), сіль (3 ст. л. з верхом), оцет (300 мл).
Приготування:
Цей рецепт розрахований на 8 літрових банок, які заздалегідь потрібно простерилізувати. Візьміть підготовлену тару і на дно кожної викладіть по парасольці кропу, 2-3 зубчики часнику, лавровий лист і по 3-4 горошини запашного та чорного перцю.
Сливки невеликого розміру добре вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте в банку цибулю та помідори, чергуючи їх шарами. Намагайтеся заповнити банку якомога щільніше. Далі в кожну банку влийте по 1 ст. ложці олії.
Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налийте воду, додайте цукор, сіль, оцет. Перемішайте та доведіть до кипіння. Гарячим розчином заповніть банки з помідорами до верху. Накрийте кришками і поставте в каструлю з водою, постеливши на дно тканину. Після закипання стерилізуйте приблизно 5 хвилин.
Потім дістаньте банки і герметично закрутіть гвинтовими кришками або закатайте. Переверніть догори дном і залиште до повного остигання. Закутувати не треба.
- Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані зелені помідори, начинені морквою та часником.
- Дізнайтесь також, як зробити смачні квашені помідори за 3 дні.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.