Лайм

Як зробити смачні квашені помідори за 3 дні: швидкий рецепт

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Для деяких господинь приготування консервації на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від поганих новин та тривожних думок. І якщо ви вже закрили пікантні огірочки з оливками, гостру кабачкову ікру або стручкову квасолю з овочами, цього разу зробіть квашені помідори за 3 дні. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (1 кг), кріп (1 пучок), вода (1 л), цукор (2 ст. л.), сіль (2 ст. л.), стебло селери (1 пучок), часник (2-3 зубчики).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Стиглі помідори ретельно промиваємо у проточній воді. Зазначимо, що для приготування такої закуски необхідно взяти пружні плоди пошкоджені або переспілі точно не підійдуть. Акуратно вирізаємо місця кріплення плодоніжки.

У каструлі підігріваємо воду, висипаємо в неї сіль та цукор, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. У киплячу воду викладаємо стебла селери і відразу за допомогою шумівки їх виймаємо. Каструлю з окропом залишаємо на плиті, робимо мінімальний вогонь.

Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики. За бажанням його можна розрізати на пластини.

Банки миємо з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. У чисті банки викладаємо томати вирізами догори. Слідом викладаємо селеру, кріп і зубчики часнику. Заливаємо гарячим розсолом доверху та накриваємо чистою тарілкою. Залишаємо банки в теплому місці на 3 дні.

Через зазначений проміжок часу можна куштувати квашені помідори. Зберігати таку закуску краще в холодильнику, закривши капроновою кришкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть злодія на картинці: нова головоломка ламає мозок

Розгадайте нову головоломку - треба знайти на зображенні злодія за 11 секунд

Конкурент аджики та ткемалі: як приготувати кизиловий соус на зиму

Шеф-кухар Сергій Джуренко розповів, як готує кизиловий соус на зиму