Лайм

Як закрити мариновані помідори в снігу з часником: рецепт смачної закуски

Зробити їх зовсім нескладно

Для деяких господинь приготування консервації на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже зробили кілька банок популярних огірків з кетчупом чилі або кабачків, щоб були як ананаси, цього разу замаринуйте помідори "в снігу" з часником. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти на банку 1 л: помідори (600 г), часник (1 ст. л.), перець чорний горошком, запашний перець, насіння гірчиці (0,25-0,5 ч. л.), оцет 9% (4 ч. л.), листя вишні та смородини, петрушка (за смаком).

Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), цукор (3-4 ст. л.), сіль (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Ставимо їх на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 180°С. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Листя вишні та смородини, а також петрушку промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Помідори споліскуємо у воді. Біля плодоніжки робимо отвір за допомогою зубочистки, щоб у процесі помідори не розтріскувалися.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Якщо його подрібнити за допомогою блендера або преса, то маринад після заливання стане каламутним, а якщо часник нарізати ножем, то маринад залишиться прозорим.

На дно стерильної банки викладаємо листя та зелень, потім щільним шаром підготовлені томати. Додаємо гірчицю, запашний і чорний перці, а наприкінці – нарізаний часник.

У каструлю виливаємо фільтровану воду, висипаємо в неї цукор і сіль, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, доводимо до кипіння. Заливаємо киплячим маринадом вміст банок і додаємо в кожну трохи оцту.

Готуємо велику каструлю, на дно якої кладемо рушник, ставимо в неї банки з помідорами, накриваємо кришками. Наливаємо воду по плічка банок і стерилізуємо їх після закипання приблизно 10 хвилин. Потім акуратно дістаємо – це необхідно робити так, щоб не обпектися.

Герметично закриваємо консервацію стерильними кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою. Залишаємо у такому вигляді приблизно на добу, а потім прибираємо у темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу