Лайм

Як правильно сушити яблука на зиму: три простих способи

Заготуйте корисні сухофрукти в домашніх умовах

Влітку варто подбати про те, щоб і в холодну пору року була можливість отримувати достатню кількість корисних мікроелементів із фруктів, ягід та овочів. Найпоширеніший метод - сушіння. Раніше ми розповідали, як правильно сушити абрикоси на курагу, а тепер поділимося перевіреними способами сушіння яблук.

Фото: pixabay.com

Як сушити яблука на сонці

Яблука можна сушити природним шляхом на відкритому повітрі, але для цього потрібні певні умови: спекотні сонячні дні, теплий вітерець і достатня площа для розміщення фруктів. Якщо все це є, тоді підготуйте підноси і свій врожай.

Наріжте яблука кружальцями або тонкими пластинками і викладіть на підготовлені піддони. Прикрийте марлею і поставте на сонце. На ніч занесіть у приміщення, щоб сушка не наситилася вологою. На спекотному сонці процес сушіння займе близько п'яти днів, у затемненому місці потрібно трохи більше тижня.

Фото: pixabay.com

Як сушити яблука в духовці

Для цього методу краще брати яблука зимових сортів. Промийте плоди під проточною водою, очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте яблука часточками або кружальцями завтовшки 5-7 мм. Деко застеліть пергаментним папером або фольгою і розкладіть яблучні шматочки. Поставте в розігріту до 80 градусів духовку на 30 хвилин. Потім зменште температуру до 70 градусів і залиште сушитися приблизно на 5 годин. Потім переверніть яблука, перемкніть регулятор температури на 50 і тримайте 4 години, періодично перевертаючи. Готова сушка має бути світло-коричневого кольору та не виділяти сік.

Фото: pixabay.com

Сушіння яблук в електросушарці

Цей кухонний агрегат знайдеться у господинь, які люблять робити заготовки у великій кількості. Яблука промийте, просушіть та розріжте на часточки. Поступово розкладіть шматочки на піддони, але не дуже щільно, щоб гаряче повітря могло вільно циркулювати між яблуками. Встановіть температуру 60 градусів (або рекомендовану в інструкції) і тримайте до готовності. Залежно від моделі електросушарки час приготування може зайняти від 3 до 6 годин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні