Лайм

Як правильно сушити абрикоси на курагу: 3 простих способи

Зробіть заготовки на зиму

Літо у багатьох традиційно асоціюється з ароматними ягодами та фруктами. Тому багато господинь намагаються максимально використовувати цей час, щоб зробити консервацію і компоти на зиму. І якщо ви вже заготовили корисне полуничне пюре та заморозили вишню, цього разу зробіть курагу – висушені без кісточок половинки абрикосів. theLime ділиться з вами простими способами.

Як зробити курагу, висушену на сонці?

1. Абрикоси розрізаємо навпіл, промиваємо та витягуємо кісточки. Можна залишити у розчині з вітаміном C на 5 хвилин, але це необов'язково. Це необхідно для того, щоб зберегти їх колір. Розчиняємо 1 ч. л. дрібно подрібнених пігулок у 2 склянках води, опускаємо в нього абрикоси.

2. Викладаємо половинки абрикос (м'яка частина абрикосів має бути спрямована вгору) на деко або піддон з нержавіючої сталі або кераміки. Ідеальний варіант – непотрібна клітка, яку можна застелити газетами чи пергаментом. Справа в тому, що поверхня, на якій сушаться фрукти, повинна добре продуватися знизу це забезпечить рівномірне сушіння і зверху, і знизу.

3. Ставимо конструкцію із фруктами на місце з гарним доступом до сонячного світла. Процес приготування кураги зазвичай займає від 4 днів до 2 тижнів.

4. Зверху піддон накриваємо дрібною сіткою або марлею, щоб захистити фрукти від пилу, сміття та настирливих комах.

5. Увечері та в дощову погоду бажано заносити фрукти у приміщення, щоб вони не поглинули вологу з повітря.

6. Коли абрикоси будуть готові, поміщаємо їх у морозильну камеру на 48 годин. Це необхідно для того, щоб знищити всі мікроби та бактерії.

Фото: pinterest.com

Як зробити курагу в духовці?

1. Промиваємо абрикоси в проточній воді або замочуємо їх у ній на декілька хвилин.

2. Розрізаємо фрукти навпіл і видаляємо кісточки. Потім притискаємо їхню закруглену сторону (з боку шкірки) всередину так, щоб внутрішня (м'яка) частина злегка вивернулася нагору.

3. За бажанням опускаємо половинки абрикос у розчин з вітаміном С.

4. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Поступово розкладаємо абрикоси по ньому.

5. Вмикаємо духовку та розігріваємо її до 80-90°С. Ставимо деко з підготовленими фруктами приблизно на 6 годин. Через зазначений проміжок часу перевертаємо абрикоси шкіркою вгору і залишаємо ще на 6 годин.

6. Виймаємо курагу з духовки і даємо їй охолонути за кімнатної температури. Потім їх можна пересипати у скляні банки з кришками та зберігати там.

Фото: pinterest.com

Як зробити курагу в електросушарці?

1. Перебираємо абрикоси – для сушіння необхідно взяти стиглі плоди.

2. Промиваємо їх у великій кількості холодної води.

3. Розділяємо абрикоси на дві частини та виймаємо кісточки. Зазначимо, що деякі господині перед сушінням в електросушарці ще проварюють абрикоси у цукровому сиропі. Для цього необхідно взяти 200 мл води та 500 г цукру. Ставимо на плиту і підігріваємо суміш, щоб розчинилися всі кристали цукру. Потім акуратно перекладаємо в сироп абрикоси без кісточок і проварюємо приблизно 30-45 хвилин.

4. Викладаємо половинки абрикосів на піддон електросушарки м'якою частиною вниз.

5. Виставляємо температуру – 55°С та час – 12 годин. Через зазначений проміжок часу оглядаємо абрикоси, якщо потрібно досушуємо ще.

Якщо абрикоси попередньо варилися в цукровому сиропі, виставляємо температуру 35°С, а через 18 годин збільшуємо її до 60°С, а потім знову зменшуємо до 35°С. У такому разі час сушіння – від 24 до 48 годин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати