Для деяких господинь приготування страв є своєрідною медитацією і допомагає відволіктися від тривожних думок. Тому якщо ви вже закрили на зиму салат із кабачків із грибами або гостру аджику, поекспериментуйте також із в'яленими томатами. theLime підготував простий рецепт, як їх зробити.
Інгредієнти: помідори (сорт сливка), сіль, перець, пряні трави, часник, олія.
Приготування:
Помідори промиваємо в проточній воді, розрізаємо навпіл, виймаємо серединки з насінням, якщо вони дуже водянисті. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і витираємо насухо.
Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього підготовлені томати, солимо, перчимо, посипаємо пряними травами.
Ставимо в духовку і сушимо з відкритими дверцятами за температури 100°С декілька годин. Їх не потрібно висушувати до абсолютно сухого стану, вони повинні бути трохи м'якими і гнучкими.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Для того щоб зробити таку заготовку, підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо у кожну приблизно 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо у киплячу воду на 5-10 хвилин.
На дно кожної банки викладаємо по 2 зубчики часнику, потім шар в'ялених помідорів (до середини банки), знову зубчик часнику і шар помідорів. Повинно залишитися трохи вільного місця, щоб покрити їх олією.
Рослинну олію розігріваємо до 70°С і заливаємо нею помідори в банках, закриваємо герметично кришками. Зберігати таку заготовку необхідно в темному прохолодному місці.
Взимку дістаємо та додаємо в'ялені томати в піцу, салати чи пасту.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму смачні мариновані помідори із цибулею.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні квашені помідори за 3 дні.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.