Лайм

Пряний та кисло-солодкий. Найсмачніший рецепт ткемалі зі слив на зиму

Він чудово доповнить м'ясні страви, овочі та сир

Серпень - сезон консервації, коли господині намагаються закрити на зиму різні заготовки та соуси. Раніше ми розповідали, як зробити гостру аджику з перцем і часником, а тепер ділимося рецептом найсмачнішого грузинського ткемалі зі слив. Він порадує помірною гостротою, кисло-солодким смаком і приголомшливим пряним ароматом.

Інгредієнти: 2 кг твердих не перезрілих слив, 1 пучок кінзи, 1 пучок м'яти, 1 пучок петрушки, 1 головка часнику, 3 стручки гострого перцю без зернят, 2 чайні ложки солі, 3 чайні ложки цукру, 100 мл оцту, перець, сушений базилік і коріандр (розтерти у ступці 1 чайну ложку).

Фото: Getty Images

Приготування:

Сливи промити, видалити кісточки, перемолоти в м'ясорубці разом із зеленню, часником, гострим перцем. Поставити на повільний вогонь, додати олію, оцет і всі спеції. Довести до кипіння і варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи.

Гарячий ткемалі зі слив розлити у сухі простерилізовані банки та закатати кришками. Остудити та зберігати в холодильнику, льоху або іншому прохолодному місці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома