Лайм

Пряний та кисло-солодкий. Найсмачніший рецепт ткемалі зі слив на зиму

Він чудово доповнить м'ясні страви, овочі та сир

Серпень - сезон консервації, коли господині намагаються закрити на зиму різні заготовки та соуси. Раніше ми розповідали, як зробити гостру аджику з перцем і часником, а тепер ділимося рецептом найсмачнішого грузинського ткемалі зі слив. Він порадує помірною гостротою, кисло-солодким смаком і приголомшливим пряним ароматом.

Інгредієнти: 2 кг твердих не перезрілих слив, 1 пучок кінзи, 1 пучок м'яти, 1 пучок петрушки, 1 головка часнику, 3 стручки гострого перцю без зернят, 2 чайні ложки солі, 3 чайні ложки цукру, 100 мл оцту, перець, сушений базилік і коріандр (розтерти у ступці 1 чайну ложку).

Фото: Getty Images

Приготування:

Сливи промити, видалити кісточки, перемолоти в м'ясорубці разом із зеленню, часником, гострим перцем. Поставити на повільний вогонь, додати олію, оцет і всі спеції. Довести до кипіння і варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи.

Гарячий ткемалі зі слив розлити у сухі простерилізовані банки та закатати кришками. Остудити та зберігати в холодильнику, льоху або іншому прохолодному місці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину