Серпень - сезон консервації, коли господині намагаються закрити на зиму різні заготовки та соуси. Раніше ми розповідали, як зробити гостру аджику з перцем і часником, а тепер ділимося рецептом найсмачнішого грузинського ткемалі зі слив. Він порадує помірною гостротою, кисло-солодким смаком і приголомшливим пряним ароматом.
Інгредієнти: 2 кг твердих не перезрілих слив, 1 пучок кінзи, 1 пучок м'яти, 1 пучок петрушки, 1 головка часнику, 3 стручки гострого перцю без зернят, 2 чайні ложки солі, 3 чайні ложки цукру, 100 мл оцту, перець, сушений базилік і коріандр (розтерти у ступці 1 чайну ложку).
Приготування:
Сливи промити, видалити кісточки, перемолоти в м'ясорубці разом із зеленню, часником, гострим перцем. Поставити на повільний вогонь, додати олію, оцет і всі спеції. Довести до кипіння і варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи.
Гарячий ткемалі зі слив розлити у сухі простерилізовані банки та закатати кришками. Остудити та зберігати в холодильнику, льоху або іншому прохолодному місці.
- Раніше ми розповідали, як приготувати смачну ікру з баклажанів у мікрохвильовій печі.
- Читайте також закарпатський рецепт густого та запашного сливового леквару.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.