На календарі – початок серпня, і у розпалі сезон баклажанів. Якщо ви вже встигли побалувати близьких баклажанами з горіховою пастою по-грузинськи або закрити на зиму баклажани по-корейськи, цього разу приготуйте смачну ікру з цього овочу. theLime ділиться найпростішим рецептом у мікрохвильовій печі.
Інгредієнти: баклажани (4 шт.), рожеві помідори (2 шт.), цибуля (1 шт.), часник (3-4 зубчики), петрушка, базилік, сіль, перець чорний мелений, рослинна олія.
Приготування:
Баклажани промиваємо в проточній воді, витираємо насухо, робимо на кожному кілька проколів виделкою або дерев'яною шпажкою – це необхідно для того, щоб вони не вибухнули в процесі випічки і не забруднили все навколо. Викладаємо на блюдо і запікаємо в мікрохвильовій печі приблизно 10-15 хвилин до м'якості.
Потім виймаємо їх та накриваємо поліетиленовим пакетом, зав'язуємо. Можна перекласти в каструлю і накрити кришкою. Залишаємо в такому вигляді на 20-30 хвилин, за цей час вони стануть м'якими, і потім їх легко можна буде почистити.
Тим часом помідори промиваємо у проточній воді, робимо на них невеликі надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо їх дрібним кубиком.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.
Зелень (наприклад, петрушку та базилік) промиваємо під проточною водою, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно ріжемо.
З остиглих баклажан знімаємо шкірку і нарізаємо теж кубиком, додаємо всі інші овочі, зелень і спеції за смаком, перемішуємо, заправляємо рослинною олією. Ставимо на кілька годин у холодильник, а потім подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму кабачкову ікру із майонезом.
- Читайте також на theLime, як смачно запекти баклажани з сиром у томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.