Ароматна домашня випічка у багатьох асоціюється із затишком. І якщо ви вже знаєте, як приготувати ліниві пиріжки з вишнями з лаваша, цього разу потіште близьких класичними пиріжками з дріжджового тіста. theLime ділиться популярним рецептом із соцмереж.
Інгредієнти для опари: вода (500 мл), дріжджі (50 г), борошно (500 г).
Інгредієнти для тіста: опара, сіль (0,5 ч. л.), цукор (150 г), борошно (500 г), рослинна олія (120 мл).
Приготування:
Спочатку займемося приготуванням опари: змішуємо в трохи теплій воді борошно і дріжджі. Накриваємо чистим рушником і залишаємо у теплому місці без протягів приблизно на годину.
В опару, що підійшла, додаємо сіль, цукор і ще борошна. Вимішуємо тісто руками.
Коли тісто вбере все борошно – додаємо рослинну олію. Знову вимішуємо – до однорідності. Потім накриваємо рушником і залишаємо на півгодини у теплому місці.
Робимо пиріжки з будь-якою начинкою, викладаємо їх на деко, змащене олією або вистелене пергаментним папером. Накриваємо їх харчовою плівкою та залишаємо підходити у теплому місці приблизно на годину.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
У невелику піалу розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток від білка (останній нам не знадобиться). Додаємо до жовтка молоко чи кефір і злегка збиваємо вінчиком чи виделкою. Змащуємо пиріжки отриманою сумішшю.
Ставимо деко з пиріжками в гарячу духовку і випікаємо 25-35 хвилин до рум'яності.
Подаємо апетитну випічку до столу або беремо з собою як перекус.
- Раніше ми розповіли, як зробити молочні коржики до чаю як у дитинстві.
- Читайте також на theLime, як приготувати соковиті біляші в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.