Багато господинь мають у своєму арсеналі кілька перевірених роками рецептів. І якщо ви вже смажили біляші з хрусткою скоринкою на сковороді, цього разу приготуйте дієтичний варіант цієї страви в духовці. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією, як їх зробити.
Інгредієнти: свинячий фарш (400 г), цибуля (1 шт.), кефір (1 склянка), маргарин (100 г), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), борошно (3 склянки), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді та дрібно рубаємо ножем.
Фарш можна купити готовий або зробити самостійно. Для цього споліскуємо свинину, ріжемо на невеликі шматочки та пропускаємо через м'ясорубку. Потім змішуємо фарш із подрібненою цибулею, солимо, перчимо до смаку.
Яйце розділяємо на білок та жовток.
Замішуємо тісто: у мисці з'єднуємо білок, кефір, маргарин, дрібку солі, просіяне через сито борошно та соду. Вимішуємо до однорідності, а потім розподіляємо тісто на 20 рівних частин. Кожну з них розкочуємо у коло розміром приблизно як блюдце.
У центр кожного кола кладемо 1 ст. л. фаршу. Потім з'єднуємо краї таким чином, щоб у центрі залишився невеликий отвір.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього біляші та змащуємо їх злегка збитим жовтком.
Ставимо деко з біляшами в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, доки вони охолонуть.
Подаємо до столу соковиті біляші з м'ясом та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати апетитні чебуреки із кабачка.
- Читайте також на theLime, як приготувати смажені пиріжки на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.