Під час війни багато господинь відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили ароматні яблучні пряники з корицею або м'ятне печиво з шоколадом, урізноманітніть меню молочними коржиками. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло 82% (100 г), цукор (150 г), яйце (1 шт.), молоко (80 г), борошно пшеничне (400 г), розпушувач (10 г), сіль, ваніль або ванільний цукор.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Потім перекладаємо розм'якшене масло в миску і збиваємо із сіллю, цукром та ванільним цукром до пишності. Додаємо яйце і збиваємо ще раз, потім вливаємо тепле молоко та перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито з розпушувачем, додаємо до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Ставимо його приблизно на годину в холодильник.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто і розкачуємо в тонкий пласт. Вирізаємо коржики за допомогою склянки або спеціальних форм, викладаємо їх на деко, відступаючи трохи місця. У невеликій піалі збиваємо яйце і змащуємо печиво зверху.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо молочні коржики 15 хвилин – вони повинні злегка підрум'янитися. Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо коржики на молоці до чаю та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити ліниві пиріжки з вишнями.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.