Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї лише корисні страви, але іноді хочеться побалувати близьких популярними стравами з фаст-фуду. І якщо ви вже робили домашню піцу без дріжджів чи сирну на лаваші, цього разу приготуйте цю страву з білим соусом замість традиційного. theLime підібрав три перевірені рецепти.
На основі молока
Інгредієнти: масло вершкове (50 г), часник (3 зубчики), борошно пшеничне (3 ст. л.), молоко (200 мл), сіль (щіпка), перець чорний мелений (за смаком), пармезан (100 г).
Приготування:
Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.
У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо нарізаний часник. Прогріваємо приблизно 1 хвилину, додаємо борошно і перемішуємо вінчиком. Коли маса стане однорідною, поступово вводимо молоко.
Продовжуючи перемішувати, додаємо перець, сіль, варимо на слабкому вогні до загустіння. Наприкінці тремо у білий соус пармезан. Перемішуємо та знімаємо з плити.
Це рецепт класичного білого соусу, який підійде до піци із будь-якою начинкою.
На основі сметани
Інгредієнти: сметана (100 г), майонез (2 ст. л.), часник (3 зубчики), сушений базилік (1 ч. л.), твердий сир (100 г), сіль, перець.
Приготування:
Часник очищаємо, споліскуємо у воді, витираємо. Пропускаємо його через прес або дрібно рубаємо ножем. Твердий сир тремо на дрібній терці.
Сметану та майонез збиваємо за допомогою вінчика у глибокому посуді. Додаємо сіль, перець та сушений базилік за смаком, перемішуємо, потім – часник та натертий сир. Знову перемішуємо та подаємо до столу.
Такий соус відмінно доповнить піцу з рибною, грибною чи овочевою начинкою.
На основі майонезу
Інгредієнти: майонез (2 ст. л.), вершки 30% (2 ст. л.), часник (2 зубчики), гірчиця (1 ч. л.), сік лимона (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Часник очищаємо, миємо, нарізаємо або пропускаємо через прес. Лимон промиваємо та вичавлюємо з нього 1 ст. л. соку.
У глибокій піалі змішуємо майонез та лимонний сік, додаємо гірчицю та подрібнений часник, ретельно перемішуємо. В отриману масу вливаємо вершки, солимо і перчимо за смаком, перемішуємо.
Такий соус доповнить смак піци з грибами, креветками та куркою.
- Раніше ми розповіли, як зробити в'ялені помідори, щоб потім додавати їх у піцу, салати та пасту.
- Читайте також на theLime, як приготувати томатний соус до піци і закрити його на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.