Багато господинь полюбляють балувати своїх близьких домашньою піцею, наприклад, з лаваша або порційними піцами-булочками. Як відомо, один із найголовніших інгредієнтів цієї страви – томатний соус. Природно, можна використовувати магазинний або зробити його самостійно зі стиглих помідорів. theLime ділиться з вами простим рецептом такого соусу з болгарським перцем.
Інгредієнти: помідори (5 кг), цибуля (5 шт.), болгарський перець (5 шт.), сіль (2,5 ст. л.), цукор (1-1,5 склянки), оцет (100 мл), гострий червоний перець (1 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.).
Приготування:
Помідори, цибулю, болгарський перець промиваємо у проточній воді. Помідори за бажанням обдаємо окропом, не забувши попередньо зробити на них надрізи, і знімаємо шкірку. З болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, а цибулю очищаємо від лушпиння. Усі овочі нарізаємо досить крупно.
Викладаємо їх у велику каструлю і тушкуємо під закритою кришкою приблизно 1 годину. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки маса охолоне. Потім зливаємо зайву рідину та перетираємо через сито.
В отримане пюре додаємо сіль, цукор, чорний та червоний перці, а також оцет. Ставимо на плиту і проварюємо ще близько 30 хвилин.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Миємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо все на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин.
Розливаємо киплячий соус у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою або пледом до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
У холодну пору року з таким соусом можна приготувати піцу, а також подавати до м'яса або картоплі фрі.
- Раніше ми розповіли, як приготувати із айви оригінальний соус до м'яса.
- Читайте також на theLime, як зробити гострий соус з болгарського перцю на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.