Лайм

Як зварити ідеальний курячий бульйон, щоб був прозорий і золотистий

Відточіть свою кулінарну майстерність

На курячому бульйоні можна зварити різні перші страви, наприклад, легкий яєчний суп із вермішеллю. При цьому більшості людей подобається, щоб бульйон був прозорим і золотистим, з насиченим смаком та ароматом.

Щоб бульйон не став каламутним, ніколи не дозволяйте йому сильно кипіти. Зменшіть вогонь, щоб маленькі бульбашки ледь піднімалися на поверхню.

Фото: Getty Images

У процесі закипання пінку з бульйону потрібно знімати акуратно та ретельно. Пінка - це білок, що згорнувся від високої температури. Сам він і робить бульйон каламутним.

Якщо пінка опустилася на дно, додайте в бульйон склянку холодної води і, коли вона піднімається, акуратно зніміть її ложкою.

Для насиченого смаку та запаху бульйону варити домашню курку потрібно 3-4 години. Якщо ви варите бульйон із півня, час приготування збільшується до 4-6 годин.

Посоліть курячий бульйон через 1 годину після закипання, а через 2 години додайте овочі. Замість звичайного обсмажування спробуйте розрізати цибулю та моркву і "пропекти" їх у сковороді без олії.

Фото: Getty Images

Коли бульйон звариться, процідіть його через друшляк або сито з марлею, складеною в кілька шарів. Так курячий бульйон буде прозорим та золотистим. У поєднанні з ароматними травами він стане ідеальною першою стравою на обід.

До речі, курячий бульйон можна заморозити в одноразових стаканчиках або пластикових пляшках. Коли вам потрібно буде приготувати суп, для цього вистачить 20 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати