Лайм

Як зварити легкий суп із фрикадельками з курячого фаршу: простий рецепт

Такий суп чудово доповнить літнє меню

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують із різними рецептами. І якщо ви вже балували свою сім'ю щавлевим борщем із яйцем, цього разу приготуйте суп із фрикадельками з курячого фаршу. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: вода (3,5-4 л), курячий фарш (600-700 г), рис (0,5 склянки), картопля (4-5 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), корінь селери/пастернаку/петрушки (невелика жменя), заморожений солодкий перець (0,5 склянки), мікс заморожених овочів (2/3 склянки), сіль, чорний перець горошком (5-6 шт.), лавровий лист (2 шт.), сушений кріп (1 ст. л.), сушена зелена цибуля (1 ст. л.).

Ця кількість інгредієнтів на каструлю об'ємом 5 л.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Корінь селери, або пастернаку, або петрушки очищуємо, промиваємо та нарізаємо кружальцями. Цибулю та моркву промиваємо у проточній воді, чистимо, моркву ріжемо невеликими кубиками.

Виливаємо у велику каструлю відфільтровану воду, кидаємо неочищені зубки часнику, цілу цибулину, нарізану моркву та корінь селери, а також перець горошком, сіль та лавровий лист (за бажанням).

Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму.

Поки вариться овочевий бульйон, готуємо інгредієнти для фрикадельок. Рис промиваємо у проточній воді – приблизно 5-7 разів. Відварюємо рис у невеликій каструлі до напівготовності.

Фарш можна купити готовий або пропустити через м'ясорубку шматочки курячого філе. Змішуємо в мисці відварений рис, фарш, солимо за смаком. Мокрими руками формуємо фрикадельки та викладаємо їх на обробну дошку чи тарілку.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо її в проточній воді та нарізаємо середнім кубиком. Додаємо її у бульйон і чекаємо, поки все разом закипить. Потім по 1 шт. додаємо сюди ж фрикадельки. Через 10 хвилин додаємо заморожений солодкий перець і мікс овочів, а також сушений кріп і зелену цибулю. Варимо разом до готовності картоплі. Перед подачею виймаємо з готового супу лавровий лист, цілу цибулю та зубчики часнику.

Подаємо апетитний овочевий суп із фрикадельками та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/dr.chumak_yulia

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times