Лайм

Як зварити смачний щавлевий борщ із яйцем: простий рецепт

Цей суп у багатьох асоціюється з теплою порою року

Навіть під час війни господині намагаються стежити за збалансованим харчуванням своєї сім'ї. Важливу роль у раціоні відіграє рідка та тепла їжа, тому якщо ви вже робили гороховий суп із мисливськими ковбасками, цього разу урізноманітніть своє меню щавлевим борщем з яйцями. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: вода (3 л), м'ясо (250 г), картопля (700 г), цибуля (1-2 шт.), морква (1-2 шт.), щавель (2 ст. л.), яйце (1-2 шт.), спеції (сіль, чорний мелений перець, "Італійські трави", "10 овочів"), зелень, рослинна олія без запаху.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого борщу спершу необхідно зварити м'ясний або курячий бульйон. Беремо будь-яке м'ясо чи частини птиці, промиваємо у проточній воді. Відправляємо у велику каструлю та заливаємо чистою відфільтрованою водою. Варимо на середньому вогні. Солимо, періодично знімаємо за допомогою шумівки піну, що утворилася.

Коли наваристий бульйон буде готовий, виймаємо з нього м'ясо. Бульйон також можна процідити через сито та розбавити за бажанням водою.

Тим часом картоплю очищаємо та промиваємо, нарізаємо середнім кубиком. Додаємо у бульон та варимо приблизно 20-25 хвилин.

Цибулю та моркву чистимо, промиваємо у проточній воді, цибулю нарізаємо дрібно, а моркву тремо на терці. Частину цибулі додаємо в каструлю до картоплі.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією без запаху. Обсмажуємо на ній цибулю з морквою до м'якості, потім додаємо засмажку в каструлю з картоплею.

Щавель та будь-яку зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники. Потім подрібнюємо все ножем.

В окремій каструлі варимо яйця вкруту - приблизно 10 хвилин після закипання. Чекаємо, доки вони охолонуть, потім нарізаємо кубиком.

Коли картопля в борщі звариться, додаємо нарізані щавель та зелень, а також спеції. Проварюємо ще близько 10-15 хвилин.

Подаємо до столу, розливаючи в порційні тарілки, та додаємо зварене яйце.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати