Лайм

Як закрити на зиму смачний салат з баклажанів та помідорів: простий рецепт

Поповніть запас консервації апетитною заготовкою

У сезон урожаю-2022 українські господині намагаються заготувати на зиму якнайбільше смачної домашньої консервації: враховуючи війну та подорожчання продуктів, вона буде дуже доречною. Особливою популярністю у багатьох користуються баклажани. Їх можна приготувати по-корейськи, з морквою та часником. Якщо вам подобаються овочеві салати, спробуйте закрити баклажани з помідорами та болгарським перцем.

Інгредієнти: 2 кг баклажанів, 3 кг помідорів, 1,5 кг болгарського перцю, 2 стручки гострого перцю, 4 голівки часнику, 250 олії, 200 г цукру, 200 мл оцту 9%, 2 ст. л. солі (з гіркою).

Фото: https://www.instagram.com/liuka_sunshine/

Приготування:

Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.

Видаліть насіння з гострого перцю і подрібніть у блендері разом із очищеним часником.

Помідори пропустіть через м'ясорубку або пюруйте у блендері. Томатну масу вилийте в каструлю, де варитиметься салат.

Додайте до помідорів сіль та цукор. Коли вони закиплять, додайте до них нарізані кубиками баклажани і влийте олію. Перемішайте інгредієнти.

Коли баклажани закиплять, додайте солодкий перець і знову доведіть до кипіння. Варіть овочі 35-45 хвилин, щоб баклажани стали м'якими.

Поки салат вариться, простерилізуйте банки та кришки.

За 5 хвилин до повної готовності баклажанів додайте часник та гострий перець. Наприкінці влийте оцет і дайте овочевій суміші ще раз закипіти.

Після закипання салат відразу ж починайте розкладати по стерильним банкам, не вимикаючи вогонь.

Закрутіть банки кришками, переверніть дном догори і залиште до охолодження. Приберіть на зберігання у прохолодне місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні