У сезон урожаю-2022 українські господині намагаються заготувати на зиму якнайбільше смачної домашньої консервації: враховуючи війну та подорожчання продуктів, вона буде дуже доречною. Особливою популярністю у багатьох користуються баклажани. Їх можна приготувати по-корейськи, з морквою та часником. Якщо вам подобаються овочеві салати, спробуйте закрити баклажани з помідорами та болгарським перцем.
Інгредієнти: 2 кг баклажанів, 3 кг помідорів, 1,5 кг болгарського перцю, 2 стручки гострого перцю, 4 голівки часнику, 250 олії, 200 г цукру, 200 мл оцту 9%, 2 ст. л. солі (з гіркою).
Приготування:
Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.
Видаліть насіння з гострого перцю і подрібніть у блендері разом із очищеним часником.
Помідори пропустіть через м'ясорубку або пюруйте у блендері. Томатну масу вилийте в каструлю, де варитиметься салат.
Додайте до помідорів сіль та цукор. Коли вони закиплять, додайте до них нарізані кубиками баклажани і влийте олію. Перемішайте інгредієнти.
Коли баклажани закиплять, додайте солодкий перець і знову доведіть до кипіння. Варіть овочі 35-45 хвилин, щоб баклажани стали м'якими.
Поки салат вариться, простерилізуйте банки та кришки.
За 5 хвилин до повної готовності баклажанів додайте часник та гострий перець. Наприкінці влийте оцет і дайте овочевій суміші ще раз закипіти.
Після закипання салат відразу ж починайте розкладати по стерильним банкам, не вимикаючи вогонь.
Закрутіть банки кришками, переверніть дном догори і залиште до охолодження. Приберіть на зберігання у прохолодне місце.
- Також спробуйте популярний рецепт на зиму "кабачки як шашлички".
- Раніше ми ділилися рецептом ікри з баклажанів, яку можна готувати в мікрохвильовій печі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.