Сезон кабачків добігає кінця. І якщо ви встигли закрити на зиму салат із кабачків з грибами, а також замаринувати їх з огірками, зробіть незвичну закуску, яка за смаком нагадує шашлики. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: кабачки (3 кг), цибуля (4 шт.), часник (2 головки), приправа для шашлику (1 упаковка), сіль (1,5 ст. л.), цукор (3 ст. л.), перець (1,5 ч. л.), оцет (75 мл), рослинна олія (75 мл).
Приготування:
Кабачки промиваємо під проточною водою, якщо вони немолоді – очищаємо їх і вирізаємо м'якоть із насінням. Нарізаємо їх середніми кружальцями. Перекладаємо в миску і заправляємо олією.
Ретельно розігріваємо сковороду та обсмажуємо кабачки з обох боків до рум'яної скоринки, потім перекладаємо на тарілку, щоб вони охололи.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
Змішуємо в мисці обсмажені кабачки, цибулю, часник, додаємо до них сіль, цукор, перець, а також приправу для шашлику. Наприкінці заправляємо оцтом і акуратно перемішуємо руками.
Накриваємо овочі плоскою тарілкою, а згори ставимо щось важке, щоб кабачки були під пресом. Залишаємо їх на півдня (7-8 годин) або прибираємо в холодильник без преса на всю ніч.
Тим часом підготуємо банки та кришки – промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Витираємо насухо.
Через зазначений проміжок часу перекладаємо замариновані кабачки у чисті банки, зверху заливаємо соком, який вони пустили.
Закриваємо банки кришками та стерилізуємо у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з кабачками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 40-45 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо на повне охолодження. Приблизно за добу прибираємо банки на зберігання у прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як зробити на зиму смачну ікру з кабачків, що переросли.
- Читайте також на theLime, як закрити кабачки з аличею, щоб були як ананаси.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.