Лайм

Як смачно приготувати баклажани по-корейськи на зиму: популярний рецепт

Зробіть таку заготовку для себе або близьких

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили кілька банок маринованих огірків із морквою по-корейськи або битих огірків по-китайськи, поекспериментуйте з баклажанами. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: баклажани (1 кг), морква (500 г), болгарський перець (500 г), рослинна олія (100 мл), оцет 6-9% (100 мл), цукор (100 г), часник (4 зубчики), сіль (1 ч. л.), перець чорний мелений (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Банки та кришки заздалегідь стерилізуємо. Якщо вони невеликого об'єму (до 0,5 л), промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо трохи води та ставимо в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин. Великі банки ставимо в холодну духовку на решітку, потім розігріваємо її до 100-150°С і чекаємо приблизно 30 хвилин. Кришки кип'ятимо близько 10-15 хвилин у воді.

Баклажани промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та нарізаємо брусочками. Додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини, щоб із них вийшла гіркота. Потім злегка віджимаємо їх руками.

Перець і моркву споліскуємо, моркву очищаємо і тремо на звичайній тертці або для корейської моркви. Вирізаємо з перцю насіннєву коробку та білі прожилки, рубаємо його тонкою соломкою.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або тремо на тертці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо баклажани до золотистої скоринки приблизно 10 хвилин. Потім додаємо сюди перець і моркву, а також приправи до смаку, наприклад, чорний перець і приправу для моркви по-корейськи, перемішуємо. Тушкуємо на середньому вогні, додаємо цукор та сіль.

Потім вливаємо в овочі столовий оцет, знову перемішуємо. Якщо у вас оцтова есенція, розводимо її водою в пропорції 1 до 8. Наприкінці додаємо часник, все ретельно перемішуємо.

Викладаємо протушковані овочі в стерильні банки та накриваємо кришками, але не закручуємо їх. Ставимо банки у велику каструлю, на дно якої необхідно заздалегідь покласти рушник, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо банки по 0,5 л приблизно 30 хвилин, а 1 л – 1 годину.

Потім акуратно дістаємо їх із окропу і закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або теплою ковдрою до повного остигання. Прибираємо закуску в прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки