Лайм

Як зберегти капусту броколі на зиму: поради для довгого зберігання

Слід дотримуватися простого алгоритму

Кожна господиня мріє зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі тривожних новин про те, що взимку багато хто з нас через війну зіштовхнеться з дефіцитом продуктів. Тому якщо ви вже знаєте, в чому зберігати часник у квартирі та де організувати оптимальне місце для зберігання болгарського перцю, радимо взяти на замітку простий алгоритм, як заморозити броколі. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Як правильно заморозити броколі на зиму – покрокова інструкція:

1. Кожну головку броколі ретельно промиваємо під проточною водою.

2. Великі головки слід розібрати на суцвіття, також обрізати гострим ножем товсті частини стебла і листя.

3. Беремо невелику ємність, наливаємо в неї чисту відфільтровану воду. На 1 л води додаємо 1 ст. л. солі, ретельно перемішуємо. Замочуємо броколі у цьому розчині приблизно на 30 хвилин. Це дозволить захистити капусту від шкідників та хвороб при зберіганні.

4. Знову промиваємо капусту під струменем проточної води.

5. Ставимо на плиту каструлю з водою, заповненою приблизно на 2/3, доводимо до кипіння. Капусту кладемо в киплячу воду та варимо протягом 3 хвилин на повільному вогні.

6. Потім виймаємо її з окропу і опускаємо в крижану воду на 5-6 хвилин. Щоб охолодити воду сильніше, додаємо до неї лід із морозильної камери.

7. Після цього виймаємо броколі на друшляк, чекаємо, поки витіче вся вода.

8. Розкладаємо броколі в поліетиленові пакети або пакети-слайдери зі спеціальною застібкою, випускаємо зайве повітря і відправляємо в морозильну камеру.

У такому вигляді броколі можна зберігати приблизно 12 місяців.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним