Літо – чудовий час для того, щоб зробити заготовки на зиму, з якими готувати улюблені страви стане ще простіше. А в умовах війни, дефіциту товарів та підвищення цін вони суттєво знизять витрати сімейного бюджету в холодну пору року. І якщо ви вже заморозили полуницю, а також заготовили м'яту та кріп, радимо зробити те саме з кукурудзою. theLime ділиться простими способами.
1 спосіб – кукурудза в зернах
Інгредієнти: кукурудза (8-10 шт.).
Приготування:
Для заморожування найкраще брати так звану кукурудзу молочної стиглості.
Качани кукурудзи очищаємо від волокон і листя, промиваємо в проточній воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Потім кукурудзу слід зварити. Ставимо на плиту велику каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить. Викладаємо качани в киплячу воду.
Молода кукурудза буде готова вже за 25-30 хвилин, зрілу краще варити приблизно годину. Воду солимо за 10 хвилин до готовності. Зварену кукурудзу дістаємо з води, чекаємо, поки вона обсохне і охолоне.
Зерна кукурудзи зрізаємо гострим ножем якомога ближче до качана. Для зручності кожен качан можна розрізати на декілька частин. Або акуратно дістаємо зерна вручну: краще спочатку дістати один-два ряди зерен, потім справа піде вже набагато швидше.
Зерна складаємо у спеціальні пакети-слайдери із зручною застібкою. З пакета максимально "вичавлюємо" повітря і щільно закриваємо. Кладемо в морозильну камеру до зими.
2 спосіб – кукурудза в качанах
Інгредієнти: кукурудза (5-10 шт.)
Приготування:
Кукурудзу очищаємо від листя і волокон, споліскуємо у воді, витираємо насухо або чекаємо, доки вона висохне на рушнику.
Потім варимо кукурудзу в каструлі чи мультиварці до готовності: молоду кукурудзу – приблизно 30 хвилин, а зрілу – годину. Акуратно дістаємо, чекаємо, поки вона охолоне за кімнатної температури.
Загортаємо кожен качан у харчову плівку – кукурудза повинна була повністю покрита плівкою з усіх боків. Це вбереже качани від завітрювання і не дасть їм просочитися запахами інших продуктів.
Також можна скористатися спеціальними пакетами для заморозки – в 1 пакет кладемо по 2-3 качани кукурудзи, випускаємо повітря і прибираємо в морозильну камеру.
Щоб розморозити качани, необхідно спочатку закип'ятити воду в каструлі. Кладемо кукурудзу в неї, варимо приблизно 2-3 хвилин, дістаємо.
- Раніше ми розповіли, як правильно заморожувати овочі та фрукти на зиму.
- Читайте також наLime, як потрібно сушити абрикоси на курагу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.