Лайм

Як заготувати на зиму солодку кукурудзу: найкращі способи в качанах та зернах

Зробити це зовсім нескладно

Літо – чудовий час для того, щоб зробити заготовки на зиму, з якими готувати улюблені страви стане ще простіше. А в умовах війни, дефіциту товарів та підвищення цін вони суттєво знизять витрати сімейного бюджету в холодну пору року. І якщо ви вже заморозили полуницю, а також заготовили м'яту та кріп, радимо зробити те саме з кукурудзою. theLime ділиться простими способами.

1 спосіб кукурудза в зернах

Інгредієнти: кукурудза (8-10 шт.).

Приготування:

Для заморожування найкраще брати так звану кукурудзу молочної стиглості.

Качани кукурудзи очищаємо від волокон і листя, промиваємо в проточній воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Потім кукурудзу слід зварити. Ставимо на плиту велику каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить. Викладаємо качани в киплячу воду.

Молода кукурудза буде готова вже за 25-30 хвилин, зрілу краще варити приблизно годину. Воду солимо за 10 хвилин до готовності. Зварену кукурудзу дістаємо з води, чекаємо, поки вона обсохне і охолоне.

Зерна кукурудзи зрізаємо гострим ножем якомога ближче до качана. Для зручності кожен качан можна розрізати на декілька частин. Або акуратно дістаємо зерна вручну: краще спочатку дістати один-два ряди зерен, потім справа піде вже набагато швидше.

Зерна складаємо у спеціальні пакети-слайдери із зручною застібкою. З пакета максимально "вичавлюємо" повітря і щільно закриваємо. Кладемо в морозильну камеру до зими.

Фото: pinterest.com

2 спосіб кукурудза в качанах

Інгредієнти: кукурудза (5-10 шт.)

Приготування:

Кукурудзу очищаємо від листя і волокон, споліскуємо у воді, витираємо насухо або чекаємо, доки вона висохне на рушнику.

Потім варимо кукурудзу в каструлі чи мультиварці до готовності: молоду кукурудзу – приблизно 30 хвилин, а зрілу – годину. Акуратно дістаємо, чекаємо, поки вона охолоне за кімнатної температури.

Загортаємо кожен качан у харчову плівку кукурудза повинна була повністю покрита плівкою з усіх боків. Це вбереже качани від завітрювання і не дасть їм просочитися запахами інших продуктів.

Також можна скористатися спеціальними пакетами для заморозки в 1 пакет кладемо по 2-3 качани кукурудзи, випускаємо повітря і прибираємо в морозильну камеру.

Щоб розморозити качани, необхідно спочатку закип'ятити воду в каструлі. Кладемо кукурудзу в неї, варимо приблизно 2-3 хвилин, дістаємо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати