Наприкінці серпня багато господинь України вже впоралися з консервацією огірків, завершують сезон томатів та закривають болгарський перець, який дозріває на грядках. Раніше ми розповідали, як приготувати смачне лечо з помідорів та перцю, а тепер ділимося популярним рецептом солодкого болгарського перцю у томатному соусі. Така закуска на зиму напевно порадує вас смаком та ароматом.
Інгредієнти: болгарський перець – 3 кг, томатна паста – 1 л, вода – 600 мл, цукор – 200 г, сіль – 3 ст. л., оцет - 200 мл, олія - 400 мл, лавровий лист - 5 шт., часник - 1 головка, петрушка - пучок.
Приготування:
Перці миємо, чистимо від насіння, ріжемо середніми шматочками.
У каструлю виливаємо томатну пасту та додаємо воду. Перемішуємо та на середньому вогні доводимо до кипіння. Коли паста з водою закипить, влийте оцет і дві склянки олії. Додайте цукор, лавровий лист, чорний перець горошком та сіль. Доведіть соус до кипіння та поваріть 15 хвилин.
Додаємо перці до соусу, добре перемішуємо. Якщо ви хочете зробити закуску гострішою, до каструлі можна додати один надрізаний гострий перець (потім його слід вийняти, тому подрібнювати не потрібно).
Коли перець у томатному соусі закипить, поваріть його 20 хвилин, час від часу перемішуючи.
Петрушку дрібно наріжте, натріть часник і додайте в каструлю до перцю за 15 хвилин до готовності.
Не вимикаючи вогонь, починайте накладати солодкий перець у томатному соусі в стерилізовані банки. Закатайте кришками, дочекайтеся охолодження банок і приберіть на зберігання у підвал.
- Читайте також, в яких умовах і як довго потрібно зберігати домашню консервацію.
- Раніше ми ділилися рецептом квасолі в томатному соусі на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.