Лайм

Як смачно заквасити капусту з морквою: простий рецепт

Приготувати її простіше простого

У холодну пору року стає менше сезонних овочів, тому багато господинь доповнюють меню різноманітними соліннями та заготовками. Але якщо ви не встигли закрити влітку смачне лечо чи замаринувати огірки, можна зробити корисну закуску – квашену капусту. theLime ділиться з вами простим рецептом її приготування.

Інгредієнти на одну банку 3 л: білокачанна капуста (3,5-3,7 кг), морква (3 шт.), сіль (60-75 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

З капусти знімаємо верхнє листя із забрудненнями та пошкодженнями. Промиваємо її під проточною водою, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім розрізаємо на кілька частин і тонко шаткуємо листя, а качан викидаємо.

Моркву миємо, чистимо і тремо на великій терці.

Перекладаємо нарізані овочі у велику каструлю або відро, додаємо сіль, перемішуємо ретельно руками. Зверху накриваємо тарілкою або кришкою - вона повинна проходити у відро і покривати максимальну площу всередині, практично не залишаючи зазорів, а на верх ставимо вантаж у 3-5 кг. Це може бути важкий камінь або пляшка з водою. Залишаємо в такому положенні при кімнатній температурі.

Овочі повинні пустити сік, щоб розпочався процес бродіння. Через добу знімаємо гніт, робимо в капустяній масі "проколи" дерев'яною шпажкою - щоб вийшов зайвий газ. Потім знову поміщаємо зверху вантаж. Робимо те саме щодня.

Приблизно на 5-7 день капуста має закваситися. Це залежить від того, наскільки тепло та волого у приміщенні, де стоїть відро з капустою.

Потім перекладаємо готову капусту в скляні банки, накриваємо капроновими кришками та ставимо в холодильник.

Перед подачею квашену капусту можна збризнути олією і додати нарізану зелень.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину