Якщо ви вже закрили на зиму гіркий перець з оцтом і цукром, спробуйте приготувати ще одну заготовку за не менш смачним рецептом. Салат з перцю, моркви та різних спецій виходить в міру гострим та дуже смачним.
Інгредієнти: болгарський перець - 1 кг, петрушка - великий пучок, морква - 350 гр. (приблизно 2 великі), гострий перець - за смаком, часник - 4-6 зубчиків, олія - 130 мл, оцет 9% - 130 мл, приправа для моркви по-корейськи - 1 ст. ложка, сіль -3 ч. ложки, цукор - 5 ст. ложок. Із зазначених пропорцій у вас вийде 2 банки об'ємом 500 мл та 1 банка об'ємом 700 мл.
Приготування: перець наріжте смужками, моркву натріть на тертку, петрушку подрібніть. В окремій ємності з'єднайте перець, моркву та петрушку. До них додайте подрібнений часник та гострий перець, який попередньо потрібно нарізати кільцями. Останні два компоненти не є обов'язковими, їх можна додавати за смаком.
Також до овочів додайте приправу для моркви по-корейськи, сіль та цукор. Далі вливаємо туди ж 130 мл оцту 9-відсоткового та 130 мл рослинної олії. Все ретельно перемішайте. Після чого суміш залишаємо маринуватися на 4 години. Бажано кожні півгодини перемішувати салат – тоді овочі замаринуються рівномірно.
Після закінчення зазначеного часу салат перекладаємо в чисті банки, щільно при цьому його утрамбовуючи. Зверху додаємо маринад, у якому маринувався перець та інші компоненти.
Починаємо стерилізацію: на дно глибокої каструлі кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду таким чином, щоб більша частина банки була нею вкрита. Ставимо стерилізуватись на вогонь, час – 25 хвилин з моменту закипання. Після чого дістаємо банки, щільно закручуємо кришками і даємо охолонути.
- Також приготуйте смачну баклажанну ікру. Вона стане відмінним доповненням до будь-якої м'ясної страви або намазкою на свіжий хліб.
- Зробіть смачні квашені помідори з гірчицею. Приготувати їх дуже просто.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.