Для деяких господинь приготування страв та консервування є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже зробили на зиму перець із сирною начинкою, цього разу замаринуйте гіркий перець із оцтом та цукром. theLime підібрав простий рецепт без стерилізації.
Інгредієнти на 1 банку: гострий перець (200 г), цукор (200 г), винний або яблучний оцет 6% (200 мл).
Приготування:
Банки необхідно заздалегідь сполоснути у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом. Потім стерилізуємо їх будь-яким зручним способом: у каструлі на пару, мультиварці, мікрохвильовій печі або духовці.
Для такої заготовки можна взяти як гострий перець, так і паприку. Промиваємо кожен у проточній воді, потім зрізаємо плодоніжку.
Викладаємо перець у підготовлені банки і засипаємо цукром, доки він не займе всі порожнечі. Потім заливаємо натуральним 6-відсотковим оцтом – яблучним чи винним. Цукор поступово почне розчинятися та осідати на дні банки.
Знову засипаємо цукор і вливаємо ще трохи оцту – залишаємо приблизно 1-2 см до верху. Закриваємо кришкою і акуратно розгойдуємо банку, щоб він повністю розчинився.
Потім засипаємо ще трохи цукру до верху, закриваємо банки і знову розчиняємо його. Наприкінці ще раз заливаємо оцтом до верху і щільно закриваємо кришкою.
Прибираємо у прохолодне місце (підвал, холодильник, неопалюване приміщення) і зберігаємо там.
Маринований гострий перець буде готовий приблизно через 2-3 тижні.
- Раніше ми розповіли, як зробити аджику з солодким перцем на зиму.
- Читайте також на theLime, як замаринувати моркву для салатів на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.