Лайм

Через м’ясорубку без стерилізації. Рецепт смачної баклажанної ікри на зиму

Просто, доступно і без зайвих проблем

У холодну пору року завжди приємно відкрити баночку з ікрою та почастувати близьких домашньою консервацією. Якщо ви вже запаслися на зиму ікрою з кабачків, цього разу приготуйте баклажанну. Вона стане чудовим доповненням до будь-якої м'ясної страви або намазкою на свіжий хрусткий хлібчик.

Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (1,5 кг), морква (300), цибуля ріпчаста (0,5 кг), перець солодкий (300 г), часник (50 г), паприка мелена (1 ч.л), аджика суха (1 ч.л.), олія рослинна (150-200 мл), сіль (1- 1,5 ст.л), цукор (2 ст.л.), оцет 9% (1 ст. л.).

Фото: Кадр із відео

Приготування:

Баклажани вимийте та наріжте невеликими шматочками. Замочіть у підсоленій воді, щоб відійшла непотрібна гіркота і овочі не потемніли. Для цього столову ложку солі розчиніть у трьох літрах води, у цей розчин помістіть баклажани.

Тим часом підготуйте решту овочів. Моркву, перець та помідори очистіть і наріжте шматочками невеликого розміру. Моркву пропустіть через м'ясорубку. В окремий посуд перекрутіть помідори та солодкий перець.

Цибулю наріжте дрібним кубиком. У казан з товстим дном налийте третину рослинної олії і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте моркву та смажте 5-7 хвилин.

Поки овочі тушкуються, відіжміть руками баклажани, щоб не було зайвої вологи. Перекрутити на м'ясорубку. Додайте до обсмаженої цибулі і моркви, влийте соняшникову олію, що залишилася. Добре перемішайте та залиште на вогні на 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Потім влийте помідори з болгарським перцем, перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього уварюйте овочеву масу на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин до випаровування рідини.

Після чого додайте сіль, цукор, мелену паприку, суху аджику та тушкуйте ще 10 хвилин. Наприкінці додайте подрібнений часник та оцет. Перемішайте та уварюєте ще одну-дві хвилини. Все, баклажанна ікра готова, лишилося тільки закатати на зиму.

Візьміть гарячі стерилізовані банки і розкладіть в них ікру до самого верху. Закрийте стерильними кришками та закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 6 банок по 0,5 л.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки