Кожна господиня має свій фірмовий рецепт квашених овочів: одні роблять зелені помідори з хріном, інші віддають перевагу швидким помідорам у відрі з часником. А якщо ви ще в пошуку ідеального рецепту, поекспериментуйте на дозвіллі. theLime підібрав незвичний рецепт із гірчицею.
Інгредієнти на 1 відро: помідори (3,2 кг), вода (2,5 л), сіль (125 г), цукор (125 г), гірчичний порошок (30 г), листя хрону (2 шт.).
Приготування:
Для приготування такої закуски необхідно взяти великі стиглі помідори (бажано сорт сливка), які мають небагато насіння. Ретельно промиваємо їх у проточній воді та складаємо у 5-літрове відро.
Листя хрону споліскуємо у воді, щоб змити з нього пісок.
У каструлю з холодною водою додаємо сіль і цукор, перемішуємо доти, доки всі кристали розчиняться. Потім заливаємо підготовленим розсолом помідори у відрі.
Накриваємо помідори листям хрону, щільно притискаючи їх. Зверху посипаємо порошком гірчиці та накриваємо кришкою, випускаючи зайве повітря.
Переносимо заготовку в прохолодне темне місце, найкраще в льох – там помідори будуть кваситися приблизно місяць.
- Раніше ми розповіли як приготувати зелені помідори на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму мариновані помідори Пальчики оближеш.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.