Лайм

Рецепт у 5-літровому відрі. Готуємо смачні квашені помідори з гірчицею

Зробити їх простіше простого

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт квашених овочів: одні роблять зелені помідори з хріном, інші віддають перевагу швидким помідорам у відрі з часником. А якщо ви ще в пошуку ідеального рецепту, поекспериментуйте на дозвіллі. theLime підібрав незвичний рецепт із гірчицею.

Інгредієнти на 1 відро: помідори (3,2 кг), вода (2,5 л), сіль (125 г), цукор (125 г), гірчичний порошок (30 г), листя хрону (2 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно взяти великі стиглі помідори (бажано сорт сливка), які мають небагато насіння. Ретельно промиваємо їх у проточній воді та складаємо у 5-літрове відро.

Листя хрону споліскуємо у воді, щоб змити з нього пісок.

У каструлю з холодною водою додаємо сіль і цукор, перемішуємо доти, доки всі кристали розчиняться. Потім заливаємо підготовленим розсолом помідори у відрі.

Накриваємо помідори листям хрону, щільно притискаючи їх. Зверху посипаємо порошком гірчиці та накриваємо кришкою, випускаючи зайве повітря.

Переносимо заготовку в прохолодне темне місце, найкраще в льох там помідори будуть кваситися приблизно місяць.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні