У зв'язку з війною та подорожчанням продуктів харчування цієї зими особливо важливо мати вдома запас консервації. Якщо ви вже приготували борщову заправку з буряком і капустою, спробуйте приготувати ароматну та гостру аджику з хріном, також відому під назвою "хріновина". Цей соус із помідорів, хрону та часнику можна готувати як сирим, так і вареним. Ділимося найпопулярнішим рецептом, для якого вам не доведеться нічого варити.
Інгредієнти: 2 кг помідорів, 1 кг перцю, 400 г хрону, 1 великий гострий перець, 1,5 склянки цукру, 1 склянка оцту, 200 г часнику, 1 ст. солі, 0,5 склянки олії.
Приготування:
Помідори миємо, очищаємо від плодоніжки та ріжемо на половинки. Перець очищаємо від насіння та ріжемо на 4 частини.
Хрін чистимо і заливаємо холодною водою, щоб він не потемнів.
Усі овочі перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо блендером. Додаємо цукор, сіль, оцет та олію. Ретельно перемішуємо та пробуємо на гостроту. Якщо вам подобається гостріша аджика, можна додати оцет і гострий перець. Якщо ви хочете прибрати гостроту, збільште кількість помідорів та болгарського перцю.
Залишаємо хріновину на 20 хвилин, щоб цукор і сіль розчинилися.
У стерилізовані сухі банки заливаємо аджику. Скляні банки накриваємо капроновими кришками і ставимо в холодильник - така аджика вже готова до вживання і не стоятиме довго. Якщо ви хочете зберегти сиру аджику на зиму, залийте її в пластикові баночки з кришкою, що щільно закручується, і приберіть на зберігання в морозилку.
- Раніше ми ділилися рецептом вареної аджики з яблуками.
- Читайте також, як приготувати на зиму баклажани як гриби з часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.