Лайм

Рецепт – хіт сезону. Готуємо на зиму баклажани як гриби з часником

Поповніть запас консервації апетитною заготовкою

На календарі – кінець серпня, а це означає, що у розпалі сезон баклажанів. І якщо ви вже заморозили їх на зиму або зробили закуску з горіховою пастою по-грузинськи, цього разу закрийте в банках баклажани як гриби. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (3 кг), часник (150 г), зелень петрушки (30 г), зелень кропу (60 г), сіль (2 ст. л.), рослинна олія (200 г), оцет (150 г), перець запашний (за бажанням), перець чорний горошком (за бажанням).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Банки та кришки промиваємо у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом. У кожну наливаємо трохи води та ставимо в мікрохвильову піч. Включаємо найбільшу потужність та стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Кришки кип'ятимо близько 5 хвилин у каструлі з водою.

Баклажани промиваємо у воді, обрізаємо кінчики, нарізаємо кружальцями. Часник очищаємо від лушпиння.

Зелень споліскуємо і викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Петрушку та кріп подрібнюємо ножем. Часник можна потерти на тертці або пропустити через прес.

Змішуємо в невеликій мисці зелень і часник, додаємо до них олію, оцет, сіль, а також перець горошком. Ретельно перемішуємо.

Ставимо на плиту каструлю з водою, відправляємо в неї баклажани і варимо приблизно 3-5 хвилин після закипання води не більше, щоб не переварити їх. Викладаємо на сито, щоб витікла вся зайва рідина і щоб баклажани охолонули.

Змішуємо у великому посуді охолоджені баклажани та підготовлену заправку, ретельно перемішуємо.

Викладаємо баклажани в стерильні банки, зверху додаємо по кілька столових ложок маринаду. Прикриваємо кришками, але не закриваємо.

Ставимо на плиту велику каструлю, дно якої вистилаємо рушником або марлею. У неї відправляємо банки з баклажанами, заливаємо їх водою по плічка. Після закипання стерилізуємо 15-20 хвилин.

Акуратно дістаємо банки, щільно закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді приблизно на добу до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні