Багато хто з нас полюбляє страви італійської кухні, але всі вони досить ситні та калорійні. І якщо ви пробували робити традиційну лазанью, поекспериментуйте та приготуйте на вечерю овочеву з лаваша. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш (2 шт.), кабачок (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), твердий сир (300 г).
Інгредієнти для томатного соусу: помідори (5 шт.), рослинна олія, кумін, мелений коріандр, сухий імбир, гвоздика, червоний або чорний перець, кориця, сіль, цукор.
Інгредієнти для соусу бешамель: вершкове масло (2 ст. л.), борошно (2 ст. л.), молоко (300 мл), мускатний горіх (0,25 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
Спочатку приготуємо томатний соус. Помідори промиваємо під проточною водою, робимо на них надрізи і обдаємо окропом, щоб зняти шкірку, потім дрібно рубаємо ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, кидаємо на неї цілісні спеції, за кілька секунд – мелені. Потім викладаємо нарізані помідори. Тушкуємо приблизно 15 хвилин, помішуючи, потім вводимо сіль і цукор за смаком. Якщо соус вийшов не однорідний, подрібнюємо за допомогою блендера, не забуваючи попередньо вийняти гвоздику. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Потім займемося приготуванням бешамелю: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і трошки обсмажуємо мелений мускатний горіх. Додаємо борошно і також обсмажуємо його, помішуючи, до золотистого кольору. Потім вливаємо молоко, безперервно помішуючи вінчиком, солимо і варимо до загустіння ще декілька хвилин.
Кабачок та болгарський перець промиваємо у проточній воді, нарізаємо кубиками та обсмажуємо у сковороді. Сир тремо на великій терці. Лаваш розрізаємо ножицями за розміром форми для випікання.
Духовку наперед розігріваємо до 200°С.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Збираємо лазанню: спочатку трохи томатного соусу, потім шар із лаваша, який потрібно намазати соусом бешамель. Зверху викладаємо частину обсмажених овочів та посипаємо натертим сиром. Знову поливаємо томатним соусом і повторюємо шари ще один або кілька разів: лаваш, соус бешамель, овочі, сир, томатний соус. Зверху має бути лаваш, томатний соус та сир.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 20 хвилин.
Подаємо апетитну лазанью, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню лазанью з фаршем та сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити правильний соус бешамель для лазаньї.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.