Лайм

Як приготувати домашню лазанью з фаршем та сиром: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю чи гостей незвичною стравою

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю апетитною піцою "Чотири сири", цього разу приготуйте лазанью з фаршем та сиром. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: м'ясний фарш (800 г), помідори (2 шт.), цибуля (2 шт.), листи лазаньї (8-10 шт.), часник (2 зубчики), томатна паста (2 ст. л.), твердий сир (100 г), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для соусу Бешамель: вершкове масло (50 г), молоко (600 мл), борошно (5 ст. л.), запашний перець (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Фарш можна купити готовий або пропустити через м'ясорубку невеликі шматочки м'яса.

Очищаємо цибулю та часник, промиваємо їх у проточній воді. Цибулю дрібно ріжемо ножем, а часник пропускаємо через прес.

Помідори споліскуємо у воді, робимо невеликі надрізи. Обдаємо їх окропом і акуратно знімаємо шкірку. Нарізаємо їх середнім кубиком.

Ретельно розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо фарш. Смажимо близько 5 хвилин, постійно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.

Потім додаємо в сковороду часник, помідори та томатну пасту. Перемішуємо, солимо, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватись на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Для соусу Бешамель розтоплюємо у сотейнику вершкове масло, потім всипаємо борошно і перемішуємо вінчиком. Поступово вливаючи молоко, продовжуємо перемішувати масу, щоб не було грудочок, а потім варимо на слабкому вогні до загустіння. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки соус охолоне.

Твердий сир тремо на терці.

Якщо потрібно, відварюємо листи для лазаньї у підсоленій воді – як це зробити, написано на упаковці.

Форму для випічки змащуємо олією. На дно виливаємо кілька ложок соусу Бешамель, потім викладаємо лист лазаньї, зверху знову поливаємо його соусом. Потім викладаємо фарш та посипаємо натертим сиром. Слідом знову шар соусу, лист лазаньї і знову шар фаршу. Повторюємо доти, доки форма повністю не заповниться. Верхній шар має бути із сиру.

Розігріваємо духовку до 190-200°С. Ставимо в неї форму з лазаньєю та випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо кілька хвилин, щоб вона настоялась.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого