В умовах війни багато господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і намагаються балувати свою родину різноманітною випічкою. І якщо ви вже пробували робити дріжджове тісто для пирогів, цього разу зробіть листкове, яке можна заморозити або відразу приготувати з нього круасани. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: борошно (700 г), сіль (1 ч. л.), сухі дріжджі (6 г), вода (100 г), молоко (125 г), вершкове масло (300 г), цукор (30 г), яйце (1 шт.).
Приготування:
Молоко трохи підігріваємо, додаємо в нього теплу воду, цукор та розчиняємо дріжджі. Все ретельно перемішуємо, накриваємо чистим рушником та залишаємо у теплому місці без протягів приблизно на 15 хвилин.
У глибоку миску розбиваємо яйця, а потім перемішуємо із сіллю за допомогою виделки або вінчика. Додаємо яєчну суміш до дріжджів, що підійшли.
Заморожене масло тремо на терці, перемішуємо з просіяним через сито борошном. Потім додаємо їх до рідких інгредієнтів.
Замішуємо тісто і розкочуємо його дуже тонко – товщиною приблизно 1 см. Його можна використовувати відразу ж для приготування випічки або нарізати на смужки довільного розміру, скласти одну на одну та відправити в спеціальні пакети для заморожування. Зберігати таке тісто в морозильній камері можна до 2 тижнів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків на воді.
- Читайте також на theLime рецепт тіста для чебуреків із м'ясом від переможниці та судді шоу "МайстерШеф" Лізи Глінської.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.