Лайм

Як приготувати листкове дріжджове тісто, яке можна заморозити для випічки: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни багато господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і намагаються балувати свою родину різноманітною випічкою. І якщо ви вже пробували робити дріжджове тісто для пирогів, цього разу зробіть листкове, яке можна заморозити або відразу приготувати з нього круасани. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: борошно (700 г), сіль (1 ч. л.), сухі дріжджі (6 г), вода (100 г), молоко (125 г), вершкове масло (300 г), цукор (30 г), яйце (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Молоко трохи підігріваємо, додаємо в нього теплу воду, цукор та розчиняємо дріжджі. Все ретельно перемішуємо, накриваємо чистим рушником та залишаємо у теплому місці без протягів приблизно на 15 хвилин.

У глибоку миску розбиваємо яйця, а потім перемішуємо із сіллю за допомогою виделки або вінчика. Додаємо яєчну суміш до дріжджів, що підійшли.

Заморожене масло тремо на терці, перемішуємо з просіяним через сито борошном. Потім додаємо їх до рідких інгредієнтів.

Замішуємо тісто і розкочуємо його дуже тонко товщиною приблизно 1 см. Його можна використовувати відразу ж для приготування випічки або нарізати на смужки довільного розміру, скласти одну на одну та відправити в спеціальні пакети для заморожування. Зберігати таке тісто в морозильній камері можна до 2 тижнів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям