Лайм

Ліза Глінська поділилася рецептом ідеального тіста для чебуреків з м’ясом

Спробуйте зробити таку страву для своєї сім'ї чи гостей

Переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська, яка нещодавно вийшла заміж, часто ділиться своїми рецептами в соцмережі Instagram. І якщо ви вже пробували робити вареники з вишнями або різні соління: мариновані кабачки, огірки та баклажани, цього разу приготуйте хрусткі чебуреки з м'ясом. theLime вирішив докладно розповісти, як зробити для них ідеальне тісто на окропі.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), сіль (1 ч. л. без гірки), окріп (1 склянка), рослинна олія (50 мл).

Інгредієнти для начинки: фарш (300 г), цибуля (2-3 шт.), сіль, холодна вода (80 мл).

Приготування:

У невелику миску просіюємо борошно. В інший посуд виливаємо окріп, додаємо в нього сіль і ретельно перемішуємо. Вливаємо розчин у борошно, додаємо олію і починаємо замішувати тісто спочатку виделкою, а потім руками. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою та залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, вимішуємо без додавання борошна. Потім загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Для начинки знадобиться яловичина та свинина. Промиваємо м'ясо під проточною водою, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, тремо на дрібній тертці або подрібнюємо в м'ясорубці разом із м'ясом.

Змішуємо фарш із цибулею, додаємо сіль, спеції та трохи води.

Відрізаємо невеликий шматочок тіста приблизно 60-70 г на 1 чебурек. Посипаємо робочу поверхню і тісто борошном, розкачуємо шматочок у коло діаметром 16 см. Проробляємо те саме з рештою тіста в результаті повинно вийти близько 15 чебуреків.

Викладаємо на одну половинку кружечка 1 ст. л. начинки та розподіляємо її тонким шаром. Накриваємо другою половинкою тіста, випускаємо повітря та з'єднуємо краї виделкою.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо перший чебурек у неї і смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім з іншого. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Потім смажимо решту чебуреків.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.


Переглянути цей допис до Instagram

Ліза Глінська Україна - це ми! (@lizaglinskaya)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки