Переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська, яка нещодавно вийшла заміж, часто ділиться своїми рецептами в соцмережі Instagram. І якщо ви вже пробували робити вареники з вишнями або різні соління: мариновані кабачки, огірки та баклажани, цього разу приготуйте хрусткі чебуреки з м'ясом. theLime вирішив докладно розповісти, як зробити для них ідеальне тісто на окропі.
Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), сіль (1 ч. л. без гірки), окріп (1 склянка), рослинна олія (50 мл).
Інгредієнти для начинки: фарш (300 г), цибуля (2-3 шт.), сіль, холодна вода (80 мл).
Приготування:
У невелику миску просіюємо борошно. В інший посуд виливаємо окріп, додаємо в нього сіль і ретельно перемішуємо. Вливаємо розчин у борошно, додаємо олію і починаємо замішувати тісто спочатку виделкою, а потім руками. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою та залишаємо на годину при кімнатній температурі.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, вимішуємо без додавання борошна. Потім загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Для начинки знадобиться яловичина та свинина. Промиваємо м'ясо під проточною водою, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.
Цибулю очищаємо від лушпиння, тремо на дрібній тертці або подрібнюємо в м'ясорубці разом із м'ясом.
Змішуємо фарш із цибулею, додаємо сіль, спеції та трохи води.
Відрізаємо невеликий шматочок тіста – приблизно 60-70 г на 1 чебурек. Посипаємо робочу поверхню і тісто борошном, розкачуємо шматочок у коло діаметром 16 см. Проробляємо те саме з рештою тіста – в результаті повинно вийти близько 15 чебуреків.
Викладаємо на одну половинку кружечка 1 ст. л. начинки та розподіляємо її тонким шаром. Накриваємо другою половинкою тіста, випускаємо повітря та з'єднуємо краї виделкою.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо перший чебурек у неї і смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім з іншого. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Потім смажимо решту чебуреків.
Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальне тісто для біляшів, щоб були ніжні та хрусткі.
- Читайте також на theLime, як зробити соковиті та хрумкі чебуреки з тіста на горілці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.