Десерт із тіста готується за різними рецептами: з яблуками чи з вишнями – тут все залежить від ваших смакових вподобань. Також штрудель можна зробити з лаваша, що значно зекономить ваш час та зусилля. theLime поділиться рецептом швидкого штруделя, на приготування якого знадобиться лише 20 хвилин.
Інгредієнти: лаваш (2 шт. в одній упаковці), кисломолочний сир 400 грам, 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру, дрібка кориці, 3 столових ложки води, 4 яблука, 3 столові ложки цукру, шматочок шоколадки з горіхами, цукрова пудра.
Приготування: в окрему ємність розбийте яйце, додайте туди трохи води, цукор і ванільний цукор. Все перемішайте виделкою. Далі беремо лаваш та розстеляємо його на столі. Пензликом змащуємо його яєчною сумішшю, яка у нас вийшла. Зверху намазуємо сир. Уточнення: якщо берете звичайний сир, його треба попередньо перетерти з цукром.
На сир викладаємо потерті на тертці яблука без шкірки. Яблука посипаємо корицею. Далі дрібнимо шоколад та додаємо зверху, але можна обійтися і без нього, якщо немає. Або ж можна, наприклад, посипати десерт горіхами чи родзинками.
Наступний крок: загортаємо два краї лаваша таким чином, щоб яблука і сир не висипалися на деко. Скручуємо рулет. З двох лавашів у вас вийде відповідно два рулетики.
Деко застеліть пергаментним папером і на нього викладіть рулети. Зверху не забудьте помастити яєчною сумішшю. Духовку слід увімкнути в режим "верх-низ" на 200 градусів. Час приготування - близько 25 хвилин, все залежить від духовки. Головне, щоб сам лаваш злегка підрум’янився.
Коли штрудель з лаваша з яблука буде готовий, посипте його зверху цукровою пудрою. Смачного!
- Приготуйте ніжне французьке печиво Мадлен. Спробуйте смак дитинства.
- Також здивуйте рідних вишневим штруделем із листкового тіста. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.