Навіть під час війни чимало господинь продовжують балувати свою сім'ю різними десертами, щоб хоч якось підняти їм настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили тістечко картопля, як у дитинстві, цього разу здивуйте рідних вишневим штруделем із листкового тіста. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: листкове тісто (500 г), заморожена вишня (1 кг) або свіжа вишня (приблизно 500-600 г), волоські горіхи (60 г), панірувальні сухарі (100 г), вершкове масло (50 г), цукор (140) г), ванільний цукор (8 г), яєчний жовток (1 шт.), молоко (1 ст. л.).
Приготування:
Для приготування штруделю знадобиться свіжа чи заморожена вишня. Свіжу промиваємо та видаляємо кісточки. Заморожену споліскуємо в холодній воді, даємо їй стекти. Прямо в друшляку залишаємо її розморожуватися. Потім добре віджимаємо усю зайву рідину.
Листкове тісто також попередньо розморожуємо: перекладаємо з морозилки в холодильник. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.
Горіхи очищаємо та обсмажуємо на сухій сковороді. Потім подрібнюємо їх ножем або в блендері, але не в крихту - повинні бути середні шматочки.
У глибоку миску висипаємо панірувальні сухарі, подрібнені горіхи, цукор та ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо.
Робочу поверхню, качалку та розморожене листкове тісто присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 0,2-0,3 см. При цьому воно не повинно рватися. За допомогою силіконового пензлика змащуємо поверхню тіста розм'якшеним вершковим маслом.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Відступивши від краю кілька сантиметрів, рівномірно насипаємо на тісто половину сухої суміші, а потім шар вишні. Повертаємо краї протилежних сторін і акуратно згортаємо рулет, намагаючись не залишати повітря. Защипуємо шов і перекладємо рулет на деко швом донизу.
У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток із молоком. Змащуємо цією сумішшю штрудель і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Чекаємо, поки штрудель добре підрум'яниться.
Потім виймаємо його, чекаємо, поки він охолоне, нарізаємо на порційні шматочки і посипаємо цукровою пудрою.
Подаємо вишневий штрудель до столу з кулькою ванільного морозива.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачне вишневе варення із желатином.
- Читайте також на theLime, як спекти бісквіт з полуничною начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.