Лайм

Як приготувати вишневий штрудель із листкового тіста: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Навіть під час війни чимало господинь продовжують балувати свою сім'ю різними десертами, щоб хоч якось підняти їм настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили тістечко картопля, як у дитинстві, цього разу здивуйте рідних вишневим штруделем із листкового тіста. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: листкове тісто (500 г), заморожена вишня (1 кг) або свіжа вишня (приблизно 500-600 г), волоські горіхи (60 г), панірувальні сухарі (100 г), вершкове масло (50 г), цукор (140) г), ванільний цукор (8 г), яєчний жовток (1 шт.), молоко (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування штруделю знадобиться свіжа чи заморожена вишня. Свіжу промиваємо та видаляємо кісточки. Заморожену споліскуємо в холодній воді, даємо їй стекти. Прямо в друшляку залишаємо її розморожуватися. Потім добре віджимаємо усю зайву рідину.

Листкове тісто також попередньо розморожуємо: перекладаємо з морозилки в холодильник. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.

Горіхи очищаємо та обсмажуємо на сухій сковороді. Потім подрібнюємо їх ножем або в блендері, але не в крихту - повинні бути середні шматочки.

У глибоку миску висипаємо панірувальні сухарі, подрібнені горіхи, цукор та ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо.

Робочу поверхню, качалку та розморожене листкове тісто присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 0,2-0,3 см. При цьому воно не повинно рватися. За допомогою силіконового пензлика змащуємо поверхню тіста розм'якшеним вершковим маслом.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Відступивши від краю кілька сантиметрів, рівномірно насипаємо на тісто половину сухої суміші, а потім шар вишні. Повертаємо краї протилежних сторін і акуратно згортаємо рулет, намагаючись не залишати повітря. Защипуємо шов і перекладємо рулет на деко швом донизу.

У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток із молоком. Змащуємо цією сумішшю штрудель і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Чекаємо, поки штрудель добре підрум'яниться.

Потім виймаємо його, чекаємо, поки він охолоне, нарізаємо на порційні шматочки і посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо вишневий штрудель до столу з кулькою ванільного морозива.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини