Лайм

Вишуканий гарнір із сезонних продуктів. Рецепт пасти з цукіні від Эктора Хіменес-Браво

Смачна страва від відомого шеф-кухаря

Ектор Хіменес-Браво у рамках своєї суботньої рубрики простих рецептів розповідає підписникам, як готувати популярні страви із доступних в Україні продуктів. Раніше знаменитий шеф-кухар показав, як зробити вівсянку-різотто з грибами, а тепер поділився рецептом пасти з цукіні.

"Вишуканий гарнір ресторанного рівня із сезонних продуктів, і просто на вашій кухні. Поки ми ще встигаємо на сезон кабачків та цукіні (так, ви можете використовувати і кабачки теж), спробуємо новий рецепт, він замінить звичайні макарошки з олією", - написав суддя шоу "МастерШеф" у себе в Instagram.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Інгредієнти для пасти: мука (300 г), жовток (2 шт.), яйце (1 шт.), сіль.

Інгредієнти для соусу Пісто: базилік (150 г), арахіс (50 г), оливкова олія (70 г), пармезан (70 г), часник (1/2 зубки).

До пасти: цибуля-шалот (20 г), цукіні (150 г), оливкова олія (30 г).

Приготування:

Спочатку приготуйте пасту. Висипте борошно на поверхню, зробіть воронку, додайте сіль, вбийте яйце, влийте два жовтки та оливкову олію. Замісіть тісто. Сформуйте кулю і загорніть у харчову плівку, щоб не обвітрювалося.

Далі зробіть соус Песто. У чашу блендера помістіть листя базиліка, пармезан, арахіс, часник та оливкову олію. Додайте сіль та перець. Збийте занурювальним блендером до однорідної маси.

Тісто раскатайте на припиленій дошці в тонкий пласт, наріжте довгими смужками. Перекладіть на гастроємність, присипану мукою, щоб паста між собою не злиплася.

У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, влийте трохи оливкової олії, всипте сіль і закиньте пасту. Варіть до готовності.

Цукіні наріжте кубиками і обсмажте на оливковій олії разом із дрібно нарізаним шалотом. Посоліть і поперчіть овочі. Додайте в сковороду ложку Песто та перемішайте.

У миску налийте оливкову олію, перекладіть пасту і добре перемішайте. Потім цю пасту викладіть у сковороду із цукіні. Збризкайте оливковою олією, перемішайте і знімайте з плити.

Починайте сервірування страви. Візьміть глибоку тарілку, накрутіть на виделку пасту і викладіть її гіркою до центру тарілки. Зверху посипте шматочками цукіні та тертим пармезаном. Прикрасьте свіжими листочками базиліка та подавайте до столу.


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати